25Η Μαρτίου- Σήμερα γάμος γίνεται

Τη φετινή σχολική χρονιά 2018-19 αποφασίσαμε να κάνουμε έναν παραδοσιακό γάμο. Με αφορμή το βιβλίο «ΤΑ ΕΛΛΗΝΑΚΙΑ» της Ευγενίας Φακίνου.

Κάναμε την αρχή και με υλικό από την υπέροχη συνάδελφο νηπιαγωγό ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ και το blog της karathanasianna.blogspot.com/ ΝΗΠΙΩΝ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ φτιάξαμε την παράστασή μας…

γιατί ακόμη και στον πόλεμο ο έρωτας ανθίζει….

Για να φτιάξουμε το σκηνικό της γιορτής, αρχίσαμε να φτιάχνουμε με τα παιδιά διάφορα λαογραφικά αντικείμενα….

Ξεκινήσαμε φτιάχνοντας την Κυρά Σαρακοστή με ζυμάρι, και με το ζυμάρι που περίσσεψε φτιάξαμε και μερικά τσαρούχια. Μετά με λίγο μαύρο μαλλάκι φτιάξαμε τις φούντες των τσαρουχιών και τα κάναμε ένα όμορφο χαλί που θα στολίζει τον τοίχο του σπιτιού μας, όπου θα πραγματώνεται ο γάμος.

Με απλά ευθύγραμμα σχήματα φτιάξαμε τον τσολιά και την ελληνοπούλα, ένα απλό κολάζ

και ακολουθώντας μία τεχνική ιαπωνική με μαύρα χρώματα, φτιάξαμε ανθισμένες αμυγδαλιές και τις γεμίσαμε μικρές ελληνοπούλες και μικρά τσολιαδάκια..

Πήραμε και μικρά σουπλά φαγητού και φτιάξαμε ένα μικρό μαντάλα με εικόνες της ελληνικής λαογραφίας, με την πρόθεση να τα κάνουμε μικρές ποδιές που θα στολίζουν το τζάκι της παράστασής μας.

Οι προσκλήσεις του γάμου στο γιλέκο ενός τσολιά, με πούλιες και κορδέλες

Κι επειδή η γιορτή είναι διπλή, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου με την ιδέα από το Περί Νηπιαγωγών, της Μαρίνας Ζαχαριά, μιας εξέχουσας στην καρδιά μας συναδέλφου.

Η ενότητα αυτή ολοκληρώθηκε με την εκδήλωση των παιδιών. Όλες τις φορεσιές μας τις διέθεσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρούδας «Μ. Αλέξανδρος» και πραγματικά η γιορτή μας πήρε άλλη μορφή. Τους ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά..

Αφήστε μια απάντηση