γιαγιά Αναστασία- έθιμα Χριστουγέννων

Την Τετάρτη 12/12/2018, καλέσαμε την πρό- γιαγιά Αναστασία να μας μιλήσει για κάποιο έθιμο των Χριστουγέννων στη Νεοχωρούδα. Ευγενής, ήρεμη και απίστευτα οργανωμένη, ήρθε με μεγάλη προθυμία και θέλησε να μας ετοιμάσει ΣΑΡΑΓΛΙ. Ένα γλυκάκι που ετοιμάζουν στη Νεοχωρούδα την περίοδο των Χριστουγέννων.

Στο τέλος έδωσε σε όλα τα παιδιά ζυμαράκι και «ΑΝΟΊΞΑΜΕ ΌΛΟΙ ΦΥΛΛΟ»…..

Μα πόσο φανταστική γιαγιά… και τότε θυμήθηκε και ένα ακόμη έθιμο που έκανε ο πατέρας της όταν ήταν μικρή…

Μα πόσο όμορφα προσπαθούσαν οι άνθρωποι να μαγέψουν πάντα τα παιδιά τα Χριστούγεννα!!!! Με ελάχιστα μέσα και πολύ αγάπη, φρόντιζαν να μεταφέρουν το μήνυμα των Χριστουγέννων… Να δίνεις… αγάπη, χαμόγελα, ζεστασιά, όμορφες σκέψεις….

Ναι σωστά καταλάβατε… προ γιαγιά… είναι η μαμά της γιαγιάς της Αυγούλας μας και είναι μια πανέμορφη, νεότατη και γλυκύτατη κυρία με πολλά εγγόνια και δισέγγονα. Να σε έχει ο Θεός γερή καλή μου, να μας γεμίζεις κάθε χρόνο με τη σοφία και την ευγένειά σου…. Σε αγαπάμε τόσο πολύ.. σου χαρίζουμε την καρδούλα μας και σε κρατάμε ζεστό φυλαχτό γιατί είσαι η σοφία της ζωής…..

 

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση