STEAM- Μετακίνησε το χωρίς χέρια

Μπορείς να βάλεις ένα ποτήρι μέσα σε  ένα άλλο ποτήρι, χωρίς να χρησιμοποιήσεις τα χέρια σου; Πρόκειται για μία μόδα στο Twitter και στο Υoutube που περιέχει Φυσικές Επιστήμες. Φυσικές Επιστήμες  με διασκέδαση; αυτό ζητάμε στο Νηπιαγωγείο….

Τί είναι λοιπόν. Για να κάνετε μια τέτοια πρόκληση στην τάξη, χρειάζεστε 3 πλαστικά ή χάρτινα ποτήρια. Δοκιμάσαμε πολλά είδη ποτηριών. Μικρά, μεγάλα, από φελιζόλ, από χαρτί και από πλαστικό. Νομίζω ότι καλύτερα να ξεκινήσετε από μικρό χάρτινο ποτηράκι. Διότι θέλει λιγότερη δύναμη και κουράζει λιγότερο τα πνευμόνια.

Μισογεμίζετε το ένα ποτήρι με νερό (Κάντε πολλές δοκιμές, με λίγο νερό, με πολύ νερό, με περισσότερο για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας) και βάζετε ένα άδειο ποτήρι μέσα στο μισογεμισμένο ποτήρι. Τοποθετείτε το τρίτο ποτήρι κοντά στα άλλα δύο και φυσάτε στο κενό που δημιουργείται ανάμεσα στα δύο ποτήρια.

Αν φυσήξεις πολύ δυνατά, το ποτήρι θα πεταχτεί μακριά

Αν ελέγξεις την ανάσα σου, την απόσταση του ποτηριού και είσαι λίγο τυχερός… ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ….

Σε κάθε περίπτωση όμως, πειραματίστηκες με ένα πολύ αστείο και πολύ δημιουργικό πείραμα…. κι εμείς είμαστε φτιαγμένοι να μαθαίνουμε διασκεδάζοντας ή να διασκεδάζουμε μαθαίνοντας…. ό,τι προτιμάτε διαλέξτε το….

(την ιδέα την κλέψαμε από εδώ: https://www.erintegration.com/2017/04/13/blow-cup-challenge/)

Και φυσικά για να μην ξεχνιόμαστε ο γρίφος αυτής της Παρασκευής, ο οποίος είναι αίνιγμα είναι από το 32ο νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης: το έφτιαξαν τα παιδάκια ως απάντηση σε πρόκληση του etwinning Art Project Day!:



Λήψη αρχείου

Καλό Σαββατοκύριακο…..