Φτιάχνεις ένα δεντράκι;

Φθινόπωρο, Νοέμβρης και Παρασκευή. Δε θέλουμε να επιβαρύνουμε τους γονείς μας και αυτήν την Παρασκευή, καθώς από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν να μας ετοιμάσουν μία μακέτα με τα αξιοθέατα του χωριού μας. Έτσι ο γρίφος μας αφορά την τάξη και θα πάρει τη μορφή STEAM, πρόκλησης ομαδικής.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες των 4 παιδιών και έπρεπε να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:



Λήψη αρχείου

Τα παιδιά από την πρώτη στιγμή, ξεκίνησαν να σκέφτονται… Το πρώτο πρόβλημα… Πέφτει το δέντρο… δε στηρίζεται καλά… Λύση;;;; Περισσότερη πλαστελίνη και το πρόβλημα ΠΑΕΙ….

Τα κλαδιά σε ποια θέση πρέπει να είναι; Έτσι είναι καλύτερα; Η ομάδα συσκέπτεται…. Αυτή η ομάδα γρήγορη σαν αστραπή, δίνει λύσεις άμεσα και αποτελεσματικά…. Η ισχύς εν τη ενώσει…. Και ιδού…. σε λίγο κιόλας χρόνο το πρώτο δεντράκι, απόλυτα ολοκληρωμένο από την πρώτη ομάδα…. Η δεύτερη ομάδα, δε συνεργάστηκα και τόσο αποτελεσματικά… το δέντρο τελείωσε, όμως οι συνεργάτες ακόμη εργάζονται….. Η τρίτη ομάδα ολοκλήρωσε….. Και η τέταρτη ομάδα πανετυτυχής για το αποτέλεσμα…. Μπράβο παιδιά…. Και στην άλλη τάξη, η συνεργασία δούλεψε… όλοι μαζί μπορούμε πιο αποτελεσματικά… και αυτή η ομάδα τα κατάφερε…. και αυτή η ομάδα μετά από αρκετή ώρα, τα κατάφερε… Δεν υπήρχε χρονικός περιορισμός… όλοι είναι νικητές….(την ιδέα την κλέψαμε από εδώ: https://thepreschooltoolboxblog.com/fall-steam-challenge-engineering-free-standing-trees-with-leaves/)