Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού #Europe Code Week

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Λαμβάνει χώρα στο διαδίκτυο από τις 6-21 Οκτωβρίου και μπορεί να συμμετέχει όποιο σχολείο επιθυμεί. Γιατί να μάθουμε Κωδικοποίηση; Επειδή η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.

Όπως είναι φυσικό το Νηπιαγωγείο μας δεν μπορεί να λείπει από αυτή την εκδήλωση. Οργανώσαμε λοιπόν κι εμείς 2 εβδομάδες δραστηριοτήτων με bee bot (αν και όλη η χρονιά μας φέτος είναι αφιερωμένη στην επίλυση γρίφων και στην κωδικοποίηση) και αποφασίσαμε να ανεβάζουμε τις δράσεις μας.

Έτσι σήμερα αποφασίσαμε να κάνουμε εισαγωγή σε πίνακα διπλής όψης με τη χρήση bee bot. Κάθε παιδί αποφάσιζε που θα οδηγήσει το ρομποτάκι του και έπρεπε να αντιστοιχήσει το σωστό σχήμα και χρώμα στον πίνακα.

Στην κωδικοποίηση της μέλισσας το παιδί μόνο διαπιστώνει το λάθος του και το επιδιορθώνει. Έχει δικαίωμα να προσπαθήσει όσες φορές επιθυμεί.

Κάποια παιδιά έχουν εξοικειωθεί με την κωδικοποίηση και κάνουν πιο σύνθετους συνδυασμούς.

 

Όμως όλοι τα καταφέρνουν θαυμάσια, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο.

Είναι πάντα υπέροχο να γνωρίζεις νέες ιδέες για το μελισσάκι και η εβδομάδα κωδικοποίησης μας άρεσε πολύ! Το Νηπιαγωγείο Νεοχωρούδας είναι πάντα ανοιχτό σε προκλήσεις και πάντα αγαπάει τις νέες ιδέες.

2 σχόλια στο “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού #Europe Code Week

Τα σχόλια είναι κλειστά.