Βιογραφικό σημείωμα

Ο Νικόλαος Μάνεσης υπηρέτησε ως Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αχαΐας από το 2011 έως το 2018. Από τον Οκτώβριο του 2018 υπηρετεί ως Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου (ΠΕ 70) στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδος.

Διετέλεσε μέλος της Ανεξάρτητης Αρχής για την Ποιότητα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.).

Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών, στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης (2004). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης του Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Πατρών, στην Κατεύθυνση «Εκπαιδευτική Πολιτική και Διοίκηση» (2000). Αποφοίτησε από τη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων (1983).

Έχει διδάξει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ως Λέκτορας (407/80) στο Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστήμιου Πατρών, ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας και στην ΑΣΠΑΙΤΕ (παράρτημα Πάτρας).

Έχει συγγράψει διδακτικό υλικό για το Πανεπιστήμιο, το Ι.Δ.ΕΚ.Ε. και τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης. Έχει ασχοληθεί ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων σε πολλά σεμινάρια των Υπουργείων Παιδείας, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εσωτερικών και Εργασίας.

Η έρευνά του επικεντρώνεται σε θέματα σχετικά με την ανισότητα στην εκπαίδευση, τον σχολικό και κοινωνικό αποκλεισμό, το πολιτισμικό κεφάλαιο, την εκπαιδευτική πολιτική, τις σχέσεις σχολείου-οικογένειας, το φύλο, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, τα αναλυτικά προγράμματα και τη διδακτική. Έχει επίσης συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Μέχρι σήμερα έχει επιμεληθεί την έκδοση 5 επιστημονικών βιβλίων και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 55 άρθρα σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια στις παραπάνω θεματικές.

Χωρίς σχόλια

  1. Αγαπητέ κ. Μάνεση,

    και πάλι θα ήθελα να σας χιλιοευχαριστήσω για το χρόνο που διαθέσατε για να μου δώσετε τη συνέντευξη. Όταν με το καλό παρουσιάσω τη διπλωματική μου θα σας τη στείλω να τη δείτε. Επίσης, σας είμαι χιλιοϋποχρεωμένη και είμαι στη διαθεσή σας για ο,τιδήποτε θελήσετε από εδώ και πέρα. Μη διστάστε να μου το ζητήσετε.
    Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ!

    Με εκτίμηση,
    Άννα Κόκκαλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *