Διατροφική Αγωγή και Υγεία

Η διατροφή αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα που επηρεάζει την υγεία του παιδιού και σχετίζεται άμεσα με όλες τις πτυχές της ανάπτυξης και ωρίμανσής του. Το θέμα αυτό κυριαρχεί στα προγράμματα Αγωγής Υγείας που προσπαθούν να συμβάλλουν στην αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς των μαθητών, στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, της αυτοπεποίθησης και στην υιοθέτηση θετικών, υγιεινών τρόπων ζωής.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και το Τμήμα Αγωγής Υγείας Αχαΐας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το οποίο υλοποιεί το πρόγραμμα “Let’s make it better! Raising the awareness of the triad nutrition-health-food safety in school education (EduForHealth) υλοποίησαν Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα «Διατροφική Αγωγή και Υγεία», την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, στο 29ο Δ.Σ. Πατρών, 8.30-14.00. Συμμετείχαν με εισηγήσεις οι κ.κ. Κορδάκη Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου, Παπακωνσταντινοπούλου Άρτεμις, Υπεύθυνη Τμήματος Αγωγής Υγείας Αχαΐας και εκπαιδευτικοί που υλοποίησαν πρόγραμμα διατροφής. Ακολούθησε ελαφρύ γεύμα. Την Ημερίδα παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 εκπαιδευτικοί, διευθυντές/ντριες και σχολικοί σύμβουλοι.

Σε όσες/όσους συμμετείχαν δόθηκε επιμορφωτικό υλικό.

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση