Ποίηση και Μουσική για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, στην Πάτρα, στις 7 μ.μ. ποιητική και μουσική εκδήλωση, στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρείας-Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7.

Η εκδήλωση με τίτλο «Ο άνθρωπος όταν θέλει μπορεί», διοργανώνεται από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Στυλιανός».

Οι καταξιωμένοι και πολυβραβευμένοι ποιητές Διονύσης Καρατζάς και Αντώνης Φωστιέρης, θα απαγγείλουν ποιήματά τους, με σημείο αναφοράς την Κοινωνική Αλληλεγγύη, ενώ στην συνέχεια θα παρουσιαστούν μελοποιημένοι στίχοι τους από το Μουσικό Σύνολο του Σπύρου Δελέγκου.

Ενδεικτικά θα παρουσιαστούν μελοποιημένοι στίχοι των δύο ποιητών, από τους συνθέτες Μίκη Θεοδωράκη, Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Μαρκόπουλο, Ηλία Ανδριόπουλο και Γιώργο Ανδρέου.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο σχολικός σύμβουλος Νίκος Μάνεσης, με θέμα «Ο Εθελοντισμός στάση ζωής», ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο Άγιος Στυλιανός» Χρήστος Πετρόπουλος.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, το συντονισμό της οποίας έχει ο Λευτέρης Πολυκρέτης, θα βραβευτούν για την συνεισφορά τους στην προώθηση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, τα Δημοτικά Σχολεία 35ο-54ο-26ο-50ο-52ο-16ο-33ο-36ο-το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ακταίου και το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών.

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *