Πανελλήνια έρευνα ΕΠΙΨΥ

Πραγμτοποιήθηκε σήμερα στην Πάτρα, τετράωρη ενημέρωση σχετικά με την πανελλήνια έρευνα του ΕΠΙΨΥ για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία των εφήβων-μαθητών (HBSC/WHO).
Σύντομα οι ερευνητές που επιμορφώθηκαν, θα επισκεφθούν τα σχολεία του δείγματος στο νομό. Η έρευνα στη χώρα μας υλοποιείται από το ΕΠΙΨΥ ανά τετραετία από το 1998 στο πλαίσιο της αντίστοιχης διεθνούς έρευνας που τελεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και τον συντονισμό του Πανεπιστημίου St. Andrews της Σκοτίας. Στη διεθνή έρευνα συμμετέχουν περισσότερες από 40 χώρες της Ευρώπης και της Β. Αμερικής. Στόχος της έρευνας είναι η αποτύπωση και μελέτη συμπεριφορών, αντιλήψεων και άλλων παραγόντων στη ζωή των εφήβων που επιδρούν στη σωματική και ψυχολογική τους υγεία. Η έρευνα προσφέρει πολύτιμα στοιχεία τα οποία αξιοποιούνται στην ανάπτυξη πολιτικών πρόληψης.

Στο ελληνικό σκέλος της έρευνας συμμετέχει πανελλήνιο αντιπροσωπευτικό δείγμα σχολείων (δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων) με περίπου 5000 μαθητές ηλικίας 11, 13, και 15 ετών. Η συλλογή των στοιχείων της έρευνας του 2014 θα γίνει στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου μέσω της χορήγησης ανώνυμου ερωτηματολογίου στους μαθητές υπό την εποπτεία εκπαιδευμένων ερευνητών. Η έρευνα υλοποιείται με την έγκριση του ΥΠΕΠΘ και γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τις διοικήσεις των σχολείων που έχουν επιλεγεί στο δείγμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *