Προβολή έξι ταινιών για παιδιά και μεγάλους και εργαστήρι animation για εφήβους από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Έξι ταινίες (τρεις από το μαγικό κόσμο των κινουμένων σχεδίων και τρεις από τον χώρο της μυθοπλασίας) συνθέτουν το παζλ των προβολών που θα πραγματοποιηθούν από τις 3 έως και τις 5 Ιουλίου 2013 στο δροσερό και καταπράσινο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στις 9μμ, στο πλαίσιο της ενότητας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, «Κινηματογράφος για Παιδιά».

Πρόκειται για τον καρπό της συνεργασίας του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και το γραφείο διανομής «Νεανικό Πλάνο» με την υποστήριξη της ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑΣ

 

Πρόγραμμα Προβολών

Τετάρτη 3/7

Strings: Το νήμα της ζωής, Δανία-Σουηδία-Νορβηγία, 2004, έγχρωμη, 92΄, κινούμενο σχέδιο με κούκλες, υποτιτλισμένη

Kauwboy: Το αγόρι με την καλιακούδα, Ολλανδία, 2012, έγχρωμη, 90’, μυθοπλασία, υποτιτλισμένη. Η ταινία έχει κερδίσει σημαντικά Ευρωπαϊκά βραβεία καθώς και το βραβείο της UNICEF στο Φεστιβάλ του Μπουένος Άιρες. Στη χώρα μας η ταινία αυτή από την Ολλανδία σε σκηνοθεσία Boudewijn Koole, προβλήθηκε στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Πέμπτη 4/7

Ένα παραμύθι για δύο κουνουπάκια, Δανία, 2007, έγχρωμο, 75΄, κινούμενο σχέδιο, μεταγλωττισμένο

Ο Ιταλός, Ρωσία, 2005, έγχρωμο, 99΄, μυθοπλασία υποτιτλισμένη

Παρασκευή 5/7

Ο Ντέσμοντ και το τέρας του βάλτου, Σουηδία, 2006, έγχρωμο, 68’, κινούμενο σχέδιο, μεταγλωττισμένο

Τα Κροκοδειλάκια, Γερμανία, 2009, έγχρωμο, 97’, μυθοπλασία, υποτιτλισμένη.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό.

Διήμερο εργαστήρι 3D animation

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, το γραφείο διανομής «Νεανικό Πλάνο» και την υποστήριξη της ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑΣ, διοργανώνουν διήμερο εργαστήρι 3D animation για νέους ηλικίας από 15 έως 17 ετών.
Πρόκειται για ένα ξεχωριστό ραντεβού, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, μέσα από το οποίο οι νέοι που θα συμμετάσχουν, θα επιχειρηθεί να «ανταμώσουν» με την εικόνα και το …πρώιμο οπτικό τέχνασμα.
Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 3 και 4 Ιουλίου στην αίθουσα σεμιναρίων του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου της Πάτρας, από τις 9.30πμ έως 1.30μμ και θα διαρκέσει συνολικά 8 ώρες.
Τριάντα έφηβοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα «μαθήματα» που θα γίνουν με εκπαιδευτή τον Κώστα Κατράκη.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.koinotopia.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *