Εργαστήρι Δημιουργικότητας από την ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων διοργανώνει εργαστήρι δημιουργικότητας στον πολυχώρο της, Μαιζώνος 139 κ’ Παντανάσσης στον 4ο όροφο την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012. Στο εργαστήριο στο οποίο μπορεί να συμμετάσχουν 40 παιδιά 6–9 ετών, με σειρά προτεραιότητας κατά τη δήλωση, γίνεται δωρεάν. Θα πραγματοποιηθεί δε από τις 5:30μμ-8μμ κατά τη διάρκεια του οποίου δε θα επιτρέπεται η παραμονή των συνοδών των παιδιών στο χώρο όπου αυτό θα γίνει.

Το εργαστήρι θα ξεκινήσει με αφήγηση του παραμυθιού από την ηθοποιό Ελένη Καλαντζοπούλου και με τη συνοδεία κλασσικής κιθάρας από τον μουσικό/καθηγητή κλασικής κιθάρας Ανδρόνικο Καραμπέρη και αφού περιηγηθεί στις όμορφες εικόνες της Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας που αναδεικνύει το παραμύθι θα ακολουθήσει συζήτηση όπου τα παιδιά θα ανταλλάξουν απόψεις πάνω στη θεματολογία του παραμυθιού και θα δημιουργήσουν κατασκευές και ζωγραφιές ακουμπώντας στην υπόθεση του παραμυθιού και αναπλάθοντας την.

Το εργαστήριο γίνεται με την εθελοντική προσφορά της ηθοποιού Ελένης Καλαντζοπούλου, του καθηγητή κλασικής κιθάρας Ανδρόνικου Καραμπέρη του ζωγράφου Παναγιώτη Καρώνη που θα επιμεληθεί την αναζήτηση της ζωγραφικής τους έκφρασης και των εκπαιδευτικών της Α/θμιας Αμαλίας Παναγιωτοπούλου και Τέτας Σαββανή.

Παράλληλα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωριστούν με το συγγραφέα του παραμυθιού Κ. Κυριακόπουλο και τον Π. Καρώνη που έχει πλαισιώσει με ζωγραφικά σχόλια το βιβλίο.

Ένα φαινομενικά τυχαίο περιστατικό γίνεται η αφορμή για τον Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο να μας διηγηθεί την πιο γνωστή γέννηση όλων των εποχών, από μια άλλη οπτική γωνία, αυτή των ζώων της φάτνης. Για πρώτη φορά τα ζώα περνούν στο προσκήνιο και ξετυλίγουν το κουβάρι των γεγονότων εκείνης της νύχτας.

Το βιβλίο «Τη νύχτα που έλαμψε το Άστρο…» είναι ένα βιβλίο γεμάτο ευαισθησία που αν και έχει άρωμα Χριστουγέννων, διαβάζεται όλο το χρόνο από παιδιά και μεγάλους.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθυνθείτε στο 2610.310971 καθημερινά 6-9μμ και στο tetapatra@yahoo.gr (κ. Τέτα Σαββανή).

Το παραμύθι «Τη νύχτα που έλαμψε το Άστρο…», έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ με την υποστήριξη της ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑΣ και διατίθεται σε κεντρικά βιβλιοπωλεία, αλλά και στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας.

Πληροφορίες: http://koinotopia.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *