ΦΥΣΙΚΑ Ε – ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα γνωστικά αντικείμενα του δημοτικού σχολείου είναι τα Φυσικά. Δυστυχώς πολλές φορές κυριαρχεί η αντίληψη ότι είναι “δύσκολο”, “απαιτητικό” μάθημα, που “δεν είναι για όλους”.

Η διδασκαλία του μαθήματος στοχεύει στην εξοικείωση με τον επιστημονικό τρόπο σκέψης, στην απόκτηση γνώσεων για θεωρίες, νόμους, αρχές, στην απόκτηση ικανότητας λογικής αντιμετώπισης καταστάσεων, στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, στην επαφή με τα επιστημονικά κείμενα (Ιστορία Επιστημών). Οι μαθητές παρατηρούν, ταξινομούν, μετρούν, ζυγίζουν, καταγράφουν, δίνουν ερμηνείες, συσχετίζουν, οργανώνουν έρευνες, αναπτύσσουν διάλογο.

Για αν διευκολύνουμε τους συναδέλφους παραθέτουμε ένα αρχείο με τα υλικά που απαιτούνται για τα πειράματα, για τη ΣΤ΄ τάξη ανά ενότητα, ένα αρχείο με τα υλικά που μπορούν να φέρουν οι μαθητές και τέλος ένα αρχέιο με τα υλικά που πρέπει να έχει ο εκπαιδευτικός. Όλα αυτά βέβαια αναφέρονται στο βιβλίο του Δασκάλου, αλλά και στο βιβλίο του Μαθητή. Απώς εδώ είναι συγκεντρωμένα.

Επίσης μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες http://old.primedu.uoa.gr/sciedu/BIBLIO/material/materials.htm (ψηφιακό σχολείο) και http://tinanantsou.blogspot.gr/

Ευχαριστώ  τους συναδέλφους Αθηνά Λαμπροπούλου, Μαρία Κοσσυφίδου και Νίκο Μακροδήμο που συγκέντρωσαν και ταξινόμησαν το υλικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *