Πιστοποιητικό Διοικητικής και Καθοδηγητικής Επάρκειας Εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1915/2012 η υπουργική απόφαση «Ορισμός του περιεχομένου, τρόπου διάρκειας διαδικασία παρακολούθησης του ειδικού προγράμματος για την απόκτηση Πιστοποιητικού Διοικητικής επάρκειας και την απόκτηση Πιστοποιητικού Καθοδηγητικής επάρκειας εκπαιδευτικών του N. 3848/10 (71Α) «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού−καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις»

Τα πιστοποιητικά διοικητικής και καθοδηγητικής επάρκειας, που απαιτούνται για την επιλογή σε θέσεις σχολικών συμβούλων διευθυντών εκπαίδευσης, προϊσταμένων ΚΕ.ΔΔΥ και διευθυντών σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις παρ. 9 του άρθρου 11 του Ν. 3848/2010, χορηγούνται ύστερα από επιτυχή παρακολούθηση αντίστοιχου ειδικού προγράμματος στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης(ΕΚΔΔΑ).

Προϋποθέσεις και διαδικασία εισαγωγής στα προγράμματα
1. Κατά την πρώτη εφαρμογή της παραπάνω διάταξης του άρθρου 11, θα λειτουργήσουν ταχύρρυθμα προγράμματα στα οποία θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά:
α) στο πρόγραμμα για την απόκτηση πιστοποιητικού διοικητικής επάρκειας οι υπηρετούντες διευθυντές διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι επόμενοι σε καθένα από τους ισχύοντες αξιολογικούς πίνακες, σε ποσοστό 30% του συνόλου των υπηρετούντων, β) στο πρόγραμμα για την απόκτηση πιστοποιητικού καθοδηγητικής επάρκειας οι υπηρετούντες σχολικοί σύμβουλοι πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι επόμενοι σε καθένα από τους ισχύοντες πίνακες, σε ποσοστό 30% του συνόλου των υπηρετούντων.
2. Στη συνέχεια και κατά την εξέλιξη των προγραμμάτων τα παραπάνω ταχύρρυθμα προγράμματα θα ακολουθήσουν «εκτεταμένα προγράμματα» στα οποία θα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί που θα επιλέγονται με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπονται στις επόμενες παραγράφους.

Διαβάστε το ΦΕΚ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *