Λήξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος Comenius του Δημοτικού Σχολείου Λουσικών

Μετά από δυο χρόνια τερματίστηκε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius που εκπονούσε το Δημοτικό Σχολείο Λουσικών και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μια πανηγυρική παράλληλη παρουσίαση όλων των συμμετεχόντων σχολείων. Το πρόγραμμα είχε τίτλο «Ανοιχτές πόρτες στην Ευρώπη – το φανταστικό μας παραμύθι»

Η τελική συνάντηση έγινε στην Ισπανία σε μια γραφική παραθαλάσσια πόλη της Ανδαλουσίας, δίπλα στο Γιβραλτάρ, το Σαν Φερνάντο. Από τη χώρα μας συμμετείχαν η Αποστολοπούλου Μαρία (Υπεύθυνη του προγράμματος) με οργανική θέση στο 1ο Δημ Κ. Αχαίας τρεις εκπαιδευτικοί από το Δ. Σχ. Λουσικών: ο Τόκας Δημήτριος, η Θεοδωροπούλου Γεωργία και Μπόκαρη Μαρία Ελένη και δυο μαθήτριες: η Αγγελική Θωμά και η Ροδοπούλου Παρασκευή από τα Λουσικά.

Στη συνάντηση εκτός από την επίσκεψη στο σχολείο, στην πόλη αλλά και σε αξιοθέατα της γύρω περιοχής η ελληνική αποστολή έλαβε μέρος στη διοργάνωση της τελικής εκδήλωσης, όπως και στην παρουσίαση του προγράμματος που έγινε με δρώμενα, ποιήματα, παρουσιάσεις, χορούς και φυσικά με γενναίες δόσεις κουλτούρας και  πολιτισμού από όλες τις συμμετέχουσες χώρες. Παράλληλα έγινε προβολή και παρουσίαση των παραγόμενων προϊόντων DVD και βιβλίου και στην τελική αξιολόγηση του προγράμματος.

Ο Διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Λουσικών κ. Τόκας τόνισε στη συνάντηση ότι: «…Αυτά τα χρόνια συνεργασίας ήταν ένα μεγάλο μάθημα για όλους μας. Φύγαμε από την τελική συνάντηση όχι μόνο σοφότεροι αλλά και πλουσιότεροι σε αξίες και στάσεις. Όσο για τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, και ιδιαίτερα αυτά που ακολούθησαν και στο εξωτερικό, βίωσαν πιστεύω κάποιες από τις ωραιότερες και εποικοδομητικότερες στιγμές της σχολικής τους καριέρας. Με την ευκαιρία δε της λήξης του Προγράμματος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που βοήθησαν στο έργο μας και προπαντός τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μου για την εξαιρετική συνεργασία και τους γονείς των μαθητριών»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *