ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ..! ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ..!
Δύο λέξεις, ένας σταθμός στη ζωή κάθε Έλληνα! Δύο λέξεις που σηματοδότησαν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε ποικίλα επίπεδα, ως έννοιες…και φυσικά το Νηπιαγωγείο Νέας Κούταλης γιόρτασε την επέτειο του με πληθώρα δράσεων!
Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας με μία ακόμη ιστορική αναδρομή στα γεγονότα του 1973. Μιλήσαμε για τη Χούντα, τις επιτρεπόμενες και μη συμπεριφορές, τους λόγους που οι πολίτες άρχισαν να αντιδρούν στα ζητούμενα του τότε δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου και τη μεγάλη επανάσταση που πραγματοποίησαν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη του 1973. Ακούσαμε τα συνθήματα και την έκκληση τους για βοήθεια μέσα από το ραδιοφωνικό σταθμό!
Με τη βοήθεια του παιδαγωγικού υλικού «Ντενεκεδούπολη», καταφέραμε να κατανοήσουμε δύσκολες έννοιες όπως «δικτατορία», «δημοκρατία», «ελευθερία» και πραγματοποιήσαμε δραματοποίηση της ιστορίας, με εναλλασσόμενους ρόλους.
Πραγματοποιήσαμε προσομοίωση πραγματικών εκλογών. Ψηφίσαμε το βοηθό της εβδομάδας με δημοκρατικές διαδικασίες! Ψηφήσαμε μυστικά, ρίξαμε την ψήφο μας στην κάλπη, κάναμε καταμέτρηση των ψήφων…η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε!
Γνωρίσαμε καλλιτέχνες που δημιουργήσαν έργα βασισμένα στα γεγονότα του Πολυτεχνείου,
όπως οι γνωστοί Έλληνες χαράκτες Τάσσος (Αναστάσιος Αλεβίζος) και Βάσω Κατράκη που μας ενέπνευσαν.
Διαδηλώσαμε φωνάζοντας τα συνθήματα του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ και γιορτάσαμε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!! ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!