Γνωριμία με Geogebra

Το GeoGebra ξεκίνησε ως ένα λογισμικό δυναμικής γεωμετρίας. Ένα λογισμικό, δηλαδή, που διατηρεί τις γεωμετρικές σχέσεις των στοιχείων μιας κατασκευής, ακόμα και όταν αυτά αλλάζουν θέση. Στην πορεία εξελίχθηκε, και πλέον καλύπτει πολλούς τομείς των μαθηματικών. Βασικό του χαρακτηριστικό παραμένει η δυναμικότητα, οι λειτουργίες του όμως είναι πάρα πολλές (για λεπτομέρειες, υπομονή, ακολουθεί ολόκληρο σεμινάριο…) Το όνομά του προκύπτει από το συνδυασμό τον λέξεων Geometry και Algebra.

Δημιουργός του είναι ο Markus Hohenwarter (το ξεκίνησε ως κομμάτι της εργασίας για το μεταπτυχιακό του). Πλέον το λογισμικό αναπτύσσεται από πολλούς προγραO Marcus Hohenwarterμματιστές, μεταφράζεται σε δεκάδες γλώσσες από δεκάδες μεταφραστές και υποστηρίζεται από μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Είναι ελεύθερο λογισμικό ανοικτού κώδικα, δηλαδή ο οποιοσδήποτε είναι ελεύθερος να το αποκτήσει, να το διανείμει και να το αλλάξει, για μη εμπορικούς σκοπούς. Βελτιώνεται συνεχώς και παρέχει πολλές δυνατότητες χρήσιμες για εκπαιδευτικούς σκοπούς, όπως διαμοιρασμό αρχείων μέσω internet με το GeoGebraTube, δημιουργία δυναμικών φύλλων εργασίας (applets), φορητότητα αλλά και βοήθεια μέσω wiki, forum χρηστών κ.ά.

Λειτουργεί σε όλα τα δημοφιλή λειτουργικά συστήματα (Windows, Linux, OS). Ειδικές εκδόσεις υπάρχουν για φορητές συσκευές (ios και android). Επίσης υπάρχουν φορητές εκδόσεις αλλά και διαδικτυακή έκδοση.

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του το έχουν κάνει δημοφιλές σε πολλές χώρες, και υπάρχει μεγάλη κοινότητα χρηστών ανά τον κόσμο, διάθεση για αλληλοϋποστήριξη και ανταλλαγή ιδεών.
.

Σχετικά με ΚΑΤΣΙΚΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Είμαι Φυσικός και υπηρετώ στο ΕΚΦΕ Αλεξανδρούπολης


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.