Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024, μιας ημέρας αφιερωμένης στον πολιτισμό και την τέχνη το Σχολείο μας σε συνεργασία με το 16ο ΔΣ Λάρισας υλοποίησε μία εκπαιδευτική δράση με αφορμή το μήνυμα του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου που για φέτος έγραψε ο Νορβηγός ποιητής, μυθιστοριογράφος, δοκιμιογράφος και θεατρικός συγγραφέας Γιον Φόσσε,Η τέχνη είναι ειρήνη”.

Οι μαθητές/τριες των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ιστορία και τα βασικά μέρη του αρχαίου θεάτρου καθώς και να συμμετάσχουν σε ένα μοναδικό συνεργατικό δρώμενο με αντιπολεμικά συνθήματα, αντικατοπτρίζοντας το μήνυμα της ειρήνης που φέρνει η τέχνη και το θέατρο.

Ευχαριστούμε  θερμά τους θεατρολόγους των δύο σχολείων κ. Βάλια Σισκοπούλου και κ. Μπάκα Παναγιώτη που συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της δράσης αυτής, τις δύο διευθύντριες των σχολείων κ. Χ.Μπακόλα, κ. Π.Δραγατογιάννη για την υποστήριξη και το συντονισμό της δράσης. Επίσης, θέλουμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες στην υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων κ. Κ.Χατζημίχου-Καλούση που παρευρέθηκε και συνέβαλε στην επιτυχία της δράσης. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες για τα αντιπολεμικά μηνύματα που έστειλαν μέσα στο Α΄ αρχαίο θέατρο Λάρισας καθώς και στη κ. Ζήλου Ε. αρχαιολόγο της επιστημονικής ομάδας αποκατάστασης του θεάτρου, για την παραχώρηση του εμβληματικού α΄αρχαίου θεάτρου Λάρισας.

810 β 6 11 12 14 20240328 103806 1 image α!