Σχολικές Εκδηλώσεις & Εορτασμοί

Εορταστικές εκδηλώσεις στα νηπιαγωγεία πραγματοποιούνται:

α) στις 27 Οκτωβρίου για την επέτειο της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται και η ελληνική σημαία.
β) στις 24 Μαρτίου για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου
γ) στις 17 Νοεμβρίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου,
δ) στις 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Σε περίπτωση που η ημέρα της σχολικής γιορτής είναι Κυριακή ή Δευτέρα, οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή,

Επ’ ευκαιρία των εορτών δύναται να πραγματοποιείται εκκλησιασμός κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Ειδικά για το σχολ. έτος 2020-2021, στα πλαίσια των μέτρων για την αποφυγής διασποράς της πανδημίας COVID 19, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Νηπιαγωγείου Βλαχάτων και λαμβάνοντας υπόψη την με αριθμ. Αρ. Φ.7/118216 /Δ1/9-9-2020 Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, δεν θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με την παρουσία γονέων και οι σχολικές γιορτές θα υλοποιηθούν στην τάξη με παρουσία εκπαιδευτικών και μαθητών.

Οι γιορτές στο Νηπιαγωγείο

Γιορτές στο Νηπιαγωγείο οργανώνονται με την ευκαιρία ενός ευχάριστου γεγονότος (ονομαστική γιορτή ή γενέθλια μαθητή, γιορτή Χριστουγέννων κτλ.), απευθύνονται στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και εντάσσονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου, περιλαμβάνοντας διαθεματικές εκπαιδευτικές δράσεις (δημιουργία πρόσκλησης/αφίσας/ευχετήριας κάρτας, δραματοποίηση..) και προωθώντας ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες (αυτοπεποίηθηση, συνεργασία…).

Για το σχολικό έτος 2020-2021, ωστόσο, λόγω των αναγκαίων μέτρων αποφυγής της διασποράς του ιού COVID-19, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, ο εορτασμός ευχάριστων γεγονότων θα περιοριστεί στα πλαίσια της τάξης, με παρουσία μόνο εκπαιδευτικών και μαθητών. Για τον ίδιο λόγο δεν επιτρέπεται η διανομή σπιτικών εδεσμάτων και δώρων στους μαθητές.