Προσωπικά Αντικείμενα & Ενδυμασία Μαθητών

Καθημερινά στην τσάντα του παιδιού πρέπει να υπάρχει

  • Τάπερ με δεκατιανό
  • Νερό
  • Πετσετούλα για το φαγητό

Κι επιπλέον για το ολοήμερο

  • Μεταλλικό μπολ με καπάκι (για κανονικό φούρνο κουζίνας) με το μεσημεριανό φαγητό
  • Σεντονάκια, μαξιλαράκι και κουβερτούλα, τα οποία οι γονείς φέρνουν τη Δευτέρα και τα παίρνουν κάθε Παρασκευή για καθαρισμό.

Επίσης, οι γονείς πρέπει να φέρουν μια αλλαξιά ρούχα η οποία θα παραμένει στο σχολείο, σε περίπτωση που ένα παιδί χρειαστεί να αλλάξει. Σε όλα τα προσωπικά αντικείμενα πρέπει να αναγράφεται το όνομα του παιδιού.

Ειδικά για το σχολ. έτος 2020-2021, στα πλαίσια των μέτρων για την αποφυγή διασποράς τη πανδημίας και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ , προβλέπεται ατομική χρήση των υλικών και μη ανταλλαγή αυτών μεταξύ των μαθητών. Για το λόγο αυτό τα παιδιά έχουν τα προσωπικά τους σχολικά είδη (κόλλες, ψαλίδια, πλαστελίνη, νερομπογιές κτλ.) τα οποία είναι τοποθετημένα στο προσωπικό τους συρταράκι. Για τον ίδιο λόγο απαγορεύονται αυστηρά τα παιχνίδια από το σπίτι.

Σχετικά με την ενδυμασία, τα παιδιά του νηπιαγωγείου χρειάζονται άνετα και ευκολοφόρετα ρούχα, που θα τα διευκολύνουν να ντύνονται μόνα τους και θα τους επιτρέπουν να κινούνται άνετα. Επίσης, οι γονείς πρέπει να λαμβάνουν υπόψη ότι στη διάρκεια του παιχνιδιού και της ζωγραφικής τα ρούχα μπορεί να λερωθούν.
Ζώνες και επιπλέον κουμπιά, καλσόν και φερμουάρ συνήθως δημιουργούν δυσκολίες στο παιχνίδι και στην ελεύθερη κίνηση των παιδιών ενώ συχνά προκαλούν «ατυχήματα» κατά την χρήση της τουαλέτας, γι’ αυτό και πρέπει να αποφεύγονται.

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα αξεσουάρ. Στο νηπιαγωγείο απαγορεύονται κοσμήματα και άλλα αξεσουάρ που μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν.