Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (Τμήμα 1)

Υπεύθυνη Νηπιαγωγός: Ειρήνη Ματθαιάκη

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου , που συμπίπτει με την επέτειο της γέννησης του Hans Christian Andersen (2 Απριλίου), καθιερώθηκε το 1966 από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (IΒΒΥ), το Ελληνικό Τμήμα της οποίας αποτελεί o Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Ο ετήσιος αυτός εορτασμός συμβάλλει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και τονώνει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων για το βιβλίο με διάφορες  εκδηλώσεις (εκθέσεις παιδικού βιβλίου, συναντήσεις μαθητών/τριών με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικές παραστάσεις κ.α.).

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, οι μικροί μας μαθητές έγιναν “συγγραφείς” κι έγραψαν τη δική τους μοναδική ιστορία, αξιοποιώντας τις “παραμυθοκάρτες”. Πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι δημιουργικής αφήγησης με 49 κάρτες, που σας εμπνέουν να φτιάχνετε αμέτρητες δικές σας ιστορίες, βγαλμένες από το Μαγικό Βασίλειο των παραμυθιών και των συναισθημάτων! Μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία μας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

“Η Μάγισσα Σκουπίστρα… και το μαγικό φίλτρο!!”

Τέλος, με αφορμή το βιβλίο ¨Αν ήμουν βιβλίο…” (José Jorge Letria), τα παιδιά επιστράτευσαν τη φαντασία τους για να μεταμορφώσουν ένα βιβλίο με πολλούς δημιουργικούς τρόπους και παράλληλα να αναδείξουν όλα αυτά που μας προσφέρει! Οι ιδέες τους εικονογραφήθηκαν από τα ίδια, ηχογραφήθηκαν και σας τις παρουσιάζουμε με μορφή βίντεο: