Επίσκεψη στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης που υλοποιεί κατά το τρέχον σχολικό έτος η σχολική μας μονάδα, οι μικροί μας μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Κοργαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου..jpg

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY), το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.
(Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/13)

Η Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης μας ξενάγησε στον χώρο, μας μίλησε για την ιστορία της αλλά και για τις ευκαιρίες που παρέχει στην ευρύτερη κοινότητα για δωρεάν πρόσβαση στην πληροφορία, τη γνώση καθώς και το διαδίκτυο. Κατά την περιήγησή μας στον χώρο, ενημερωθήκαμε για τον τρόπο ταξινόμησης των βιβλίων και την οργάνωση τους σε κατηγορίες ενώ τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν και να διαβάσουν βιβλία στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης. Ολοκληρώνοντας, ενημερωθήκαμε για τη διαδικασία του δανεισμού βιβλίων, κάναμε σχετική εγγραφή ως σχολείο κι επιλέξαμε τα βιβλία που θέλαμε να δανειστούμε.

14 3 2

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2 Σχέδιο χωρίς τίτλο

Σχέδιο χωρίς τίτλο AΣχέδιο χωρίς τίτλο B