Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu ), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των Online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.

2

Μέσω της ιστοσελίδας SaferInternet4Kids.gr  (https://saferinternet4kids.gr/ ) μπορεί κανείς να ενημερωθεί και να αντλήσει υλικό σχετικό με την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων με το οποίο μπορεί με τη σειρά του να ενημερώσει διαδραστικά παιδιά και νέους κάθε ηλικίας. Το ενημερωτικό αυτό por-tal απευθύνεται τόσο σε γονείς και εκπαιδευτικούς όσο και σε εφήβους και παιδιά και περιλαμβάνει κατάλληλο πολυμεσικό υλικό το οποίο είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις 1της τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας. Στον ακόλουθο σύνδεσμο  μπορείτε να βρείτε ένα χάρτη με τους υποστηρικτές της Ημέρας, που έμπρακτα ενώνουν τις φωνές τους για ένα ασφαλέστερο και ποιοτικότερο διαδίκτυο για εμάς και τα παιδιά μας.  Ανάμεσα τους είναι και το Νηπιαγωγείο μας!

Χάρτης Υποστηρικτών και τρόποι υποστήριξης SID 2023

Τα 2 πρωινά τμήματα του νηπιαγωγείου μας συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου την Πέμπτη 9 Φεβρουάριου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, στην οποία μέσα από το παραμύθι ο @Παπάκης Ντετέκτιβ και μια διαδραστική παρουσίαση οι μικροί μαθητές ήρθαν σε επαφή με το φαινόμενο της παραπληροφόρησης. Ολοκληρώνοντας, δόθηκαν σχετικές βεβαιώσεις σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

εκπαιδευτικού μαθητή υποστηρικτή.jpg

Ακολουθούν οι δράσεις που οργανώθηκαν από τα τμήματα του σχολείου μας.



Λήψη αρχείου

Τμήμα 2

(Υπεύθυνη Νηπιαγωγός: Ζ.Γκάγκα)



Λήψη αρχείου

Ολοήμερο τμήμα 

(Υπεύθυνη Νηπιαγωγός: Τάκα Χριστίνα)



Λήψη αρχείου