Ένα γράμμα μια ιστορία…

Η πρώτη εκπαιδευτική σειρά κινουμένων σχεδίων ελληνικής παραγωγής από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση. Στοχεύει στη μάθηση της ελληνικής αλφαβήτου και γλώσσας μέσα από την ψυχαγωγία (από το Άλφα έως το Ωμέγα). Η γνωριμία του παιδιού με τα γράμματα και τους ήχους της γλώσσας γίνεται μέσα από 24 έμμετρες χιουμοριστικές, σουρεαλιστικές ιστορίες, οι οποίες συνδυάζουν την παιδαγωγική με την παραμυθική και την τηλεοπτική γλώσσα.

Το κάθε επεισόδιο λειτουργεί σε ένα πλαίσιο διαθεματικής και ολιστικής προσέγγισης της γνώσης στηρίζοντας το Αναλυτικό Πρόγραμμα με μία καινοτόμο, πρωτότυπη και ελκυστική διάσταση.

Ο κορμός των ιστοριών βασίζεται σε λέξεις που αρχίζουν από κάθε γράμμα. Οι ήρωες όλο ζωντάνια, χιούμορ και φρεσκάδα σας περιμένουν εν δράσει στην πρώτη ελληνική εκπαιδευτική σειρά κινουμένων σχεδίων για την τηλεόραση, παραγωγής του Υπουργείου Παιδείας. Μπορείτε να τις παρακολουθήσετε στην ιστοσελίδα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης εδώ αλλά και στο Youtube:

Οι ιστορίες  της σειράς «Ένα γράμμα μια ιστορία» προσφέρονται δωρεάν και με τη μορφή e-book από τη γνωστή συγγραφέα Σοφία Μαντούβαλου, τον εικονογράφο Αρίσταρχο Παπαδανιήλ και τις εκδόσεις Syllipsis.

To e-book μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ