eTwinning-π@π@κι SOS!

Κατά το σχολικό έτος 2021-2022, το 1ο τμήμα του πρωινού υποχρεωτικού προγράμματος θα συμμετάσχει στο eTwinning πρόγραμμα με τίτλο «π@π@κι SOS»

Σύντομη περιγραφή προγράμματος: Σε μια θυελλώδη νύχτα του Ιανουαρίου του 1992 στον Ειρηνικό Ωκεανό, 29.000 κίτρινα πλαστικά παπάκια, έπεσαν από ένα φορτηγό πλοίο και χάθηκαν στη θάλασσα. Για τα τελευταία 29 χρόνια, αυτά τα ανθεκτικά πλαστικά παιχνίδια για το μπάνιο επιπλέουν στις θάλασσες και τους ωκεανούς, ταξιδεύοντας στις 5 ηπείρους.

Βασισμένο σε αυτό το αληθινό γεγονός θα είναι το έργο με το οποίο επιδιώκουμε να μυήσουμε τα παιδιά στην επιστημονική σκέψη και να καλλιεργήσουμε ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες. Μέσα από την ιστορία, τα παιδιά θα αναπτύξουν την ενσυναίσθηση, θα μάθουν για τις αξίες ζωής (Life skills) και θα ευαισθητοποιηθούν σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Μέσα από δραστηριότητες STEM θα αναπτύξουν την επιστημονική και υπολογιστική σκέψη, θα κάνουν πειράματα και θα εισαχθούν με παιγνιώδη τρόπο στη ρομποτική.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ενταχθεί στα εργαστήρια δεξιοτήτων, καθώς συμπεριλαμβάνει θεματικές από όλους τους άξονες των εργαστηρίων