Άρθρα ανά μήνα: Μάρτιος 2025
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙ.ΠΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο (6 Μαρτίου)
με το σύνθημα «ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!»,
44 Νηπιαγωγεία του Νομού Ιωαννίνων, 143 εκπαιδευτικοί και 1125 νήπια συνεργάστηκαν σε μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική πρωτοβουλία της Συμβούλου Εκπαίδευσης ΠΕ60 της ΔΙ.Π.Ε. Ιωαννίνων, κ. Τάλλου Κωνσταντίνας, με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο Δίκτυο Ψηφιακών Εργαλείων Νηπιαγωγείων Ν. Ιωαννίνων.
Σε εναρμόνιση με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών «Δράσεις Ενεργού Πολίτη» υπό την αιγίδα της ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου, κατά τους τελευταίους δύο μήνες, στα συνεργαζόμενα Νηπιαγωγεία υλοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις ευαισθητοποίησης των νηπίων, με τελικό προϊόν της εκπαιδευτικής παρέμβασης ένα ψηφιακό βιβλίο δημιουργημένο μέσω της εφαρμογής Story Jumper, το οποίο περιλαμβάνει αφίσες, εικαστικές δημιουργίες και ενδεικτικές μαθητικές δράσεις.
Action Aid 2025
Από την Ουτοπία στα βιώσιμα Οικο-Τοπία
Και εφέτος το σχολείο μας συμμετείχε στην μαθητική εβδομάδα δράσης της Action Aid, εστιάζοντας στην σημαντικότητα της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων, για την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας για ένα βιώσιμο μέλλον περνώντας από την Ουτοπία σε βιώσιμα Οικο-Τοπία.
Οι μαθητές μας δημιούργησαν την δική τους «Land Art» στην αυλή του σχολείο μας.
Καλές Απόκριες !!!!!
Οι μάσκες, τα καπέλα, οι κλόουν μας και οι χαρταετοί μας:
Καλέσαμε στο αποκριατικό πάρτι μας, την κλόουν την κ. Τζένη!!!!
Παίξαμε, χορέψαμε και στο τέλος κάναμε το παραδοσιακό γαιτανάκι
Το κέφι και η χαρά των παιδιών ήταν απερίγραπτη
Καλές απόκριες, καλή Σαρακοστή και του χρόνου με Υγεία!!!





























