Ενημέρωση διαδικασίας εγγραφών για το σχολικό έτος 2022-23

2020 EgrafesNipion 1

Οι αιτήσεις εγγραφών στα  Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2022-2023 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2022. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2022-23, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2017 και το 2018.

Η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) είναι υποχρεωτική .

Οι αιτήσεις εγγραφών γίνονται από τους γονείς /κηδεμόνες  με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής ,βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους  και σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τους  κωδικούς taxisnet,στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Η διεύθυνση κατοικίας τεκμηριώνεται με πρόσφατο αποδεικτικό έγγραφο , όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο , ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας. Μετά την υποβολή της αίτησης, ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή του επιστρέφεται στον ίδιο από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις,η αίτηση γίνεται  <<Αποδεκτή>>.

Έγγραφα που πρέπει να φέρετε στο νηπιαγωγείο, μετά την ηλεκτρονική εγγραφή και εντός της προθεσμίας (από 1 έως 20 Μαρτίου 2022)

1) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή/τριας συμπληρωμένο και σφραγισμένο από παιδίατρο.



Λήψη αρχείου

2) Βιβλιάριο υγείας του μαθητή/τριας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

3) Γνωμάτευση από Κ.Ε.Σ.Υ ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

4) Πιστοποιητικό ή Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης επίσημα μεταφρασμένα (για αλλοδαπούς μαθητές).

5) Υπεύθυνη Δήλωση συναίνεσης εγγραφής υπογεγραμμένη και από τους δυο γονείς/κηδεμόνες



Λήψη αρχείου

6) Αίτηση για μεταφορά του μαθητή/τριας (μεταφορά δικαιούνται οι μαθητές που διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.200 μέτρων από τη σχολική μονάδα).



Λήψη αρχείου

*Τις παραπάνω φόρμες/αιτήσεις μπορείτε να παραλάβετε και από το Νηπιαγωγείο.

* Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr), η αίτηση μπορεί να υποβληθεί με παρουσία στο νηπιαγωγείο.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής των Νηπιαγωγείων του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου εγγράφονται οι μαθητές/τριες κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Οι  αιτήσεις για το Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνονται όλες Δεκτές  ,χωρίς προϋποθέσεις. Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής, δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.  Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια. Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00.

 Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος πραγματοποιείται στις 16:00 σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα. Πρόωρη αποχώρηση από το ολοήμερο πρόγραμμα Δεν  Προβλέπεται.

Για τυχόν απορίες  σχετικά με την διαδικασία των εγγραφών , μπορείτε να επικοινωνείτε  με την Διεύθυνση του Νηπ/γείου  στο τηλέφωνο: 2658023328

Ηλ. Διεύθυνση : { mail@nip-zitsis.ioa.sch.gr }

Η Προϊσταμένη του Νηπ/γείου

Σιώμου  Ευθυμία

 

Διαδικασία επαναφοίτησης μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2022- 23



Λήψη αρχείου

Εισαγωγή της Αγγλικής γλώσσας στα Νηπιαγωγεία – Εφαρμογή από το σχολικό έτος 2021-2022

ΕΑΝ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ – 3ο Νηπιαγωγείο  Άμφισσας

Από το σχολικό έτος 2021-2022 εισάγεται στο πρωινό υποχρεωτικό πρόγραμμα των Νηπιαγωγείων της χώρας η Αγγλική γλώσσα μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, βιωματικού χαρακτήρα. Οι Δραστηριότητες στην αγγλική γλώσσα εντάσσονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στο ΕΩΠ του Νηπιαγωγείου και υλοποιούνται στην πρωινή λειτουργία και συγκεκριμένα στις διδακτικές ώρες που ορίζονται για τις «Οργανωμένες Δραστηριότητες και διερευνήσεις με βάση το ΔΕΠΠΣ-ΑΠΣ»

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Νηπιαγωγείου

Πρωινή λειτουργία

ΩΡΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

7:45 – 8:30 45’ Πρόωρη υποδοχή μαθητριών και μαθητών (προαιρετικό πρόγραμμα)

08:15 – 8:30 Υποδοχή μαθητριών και μαθητών

08:30 – 09:15 1η διδακτική ώρα – 45’Ελεύθερο παιχνίδι – ενασχόληση στα κέντρα μάθησης (γωνιές)

09:15 – 10:00 2η διδακτική ώρα – 45’*Οργανωμένες δραστηριότητες και διερευνήσεις με βάση το ΔΕΠΠΣ – ΑΠΣ ή Εργαστήρια Δεξιοτήτων, πρόγευμα

10:00 -10:45 Διάλειμμα

10:45 – 11:30 3η διδακτική ώρα – 45’Οργανωμένες δραστηριότητες και διερευνήσεις με βάση το ΔΕΠΠΣ – ΑΠΣ ή Εργαστήρια Δεξιοτήτων

11:30 – 12:10 4η διδακτική ώρα – 40’Ελεύθερο παιχνίδι – ενασχόληση στα κέντρα μάθησης, ανατροφοδότηση (γωνιές)

12:10 – 12:45 5η διδακτική ώρα – 35’Οργανωμένες δραστηριότητες και διερευνήσεις με βάση το ΔΕΠΠΣ – ΑΠΣ ή Εργαστήρια Δεξιοτήτων – Αναστοχασμός – Ανατροφοδότηση-Προγραμματισμός της επόμενης ημέρας και προγραμματισμός επόμενου εργαστηρίου

12:45 – 13:00 Προετοιμασία για Αποχώρηση

13:00 αποχώρηση

*Η αλλαγή της διδακτικής ώρας δεν σημαίνει αλλαγή δραστηριότητας. Ο/Η νηπιαγωγός έχει την ευελιξία να προσαρμόζει τον χρόνο των οργανωμένων και ελεύθερων δραστηριοτήτων σύμφωνα με το συγκεκριμένο πλαίσιο της τάξης.

Οι Δραστηριότητες στην αγγλική γλώσσα εντάσσονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στο ΕΩΠ του Νηπιαγωγείου και υλοποιούνται στην πρωινή λειτουργία και συγκεκριμένα στις διδακτικές ώρες που ορίζονται για τις «Οργανωμένες Δραστηριότητες και διερευνήσεις με βάση το ΔΕΠΠΣ-ΑΠΣ». Οι Δραστηριότητες στην αγγλική γλώσσα υλοποιούνται υποχρεωτικά σε δύο (2) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως, κατανεμημένες δύο (2) φορές την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές/τριες αλληλεπιδρούν με έναν/μία εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας παρουσία του/της Νηπιαγωγού.

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη την απόφαση:

Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Φ.80378/ΓΔ4/2021-ΦΕΚ 3311/Β/26-7-2021
Εισαγωγή της Αγγλικής γλώσσας στο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου.

Εργαστήρια Δεξιοτήτων 2021 -2022

 

IMG 20200226 143151 1

 

Φιλοσοφία και Υλοποίηση της δράσης:
Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων αποτελούν καινοτόμο διδακτική και εκπαιδευτική δράση, η οποία συνίσταται στην πιλοτική προσθήκη νέων θεματικών κύκλων στο Νηπιαγωγείο και στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού και του Γυμνασίου, αξιοποιώντας μεθόδους διερευνητικής – ανακαλυπτικής μάθησης. Στόχος είναι η ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης στους μαθητές και στις μαθήτριες, σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου προγράμματος με δομή Ανοικτών, Ζωντανών Προγραμμάτων Σπουδών και Διαδικασιών. Στόχος είναι η ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης στους μαθητές και στις μαθήτριες, σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου προγράμματος με δομή Ανοικτών, Ζωντανών Προγραμμάτων Σπουδών και Διαδικασιών.

Υπάρχουν 4 θεματικοί κύκλοι:

Οι Θεματικοί Κύκλοι προκύπτουν από τους Παγκόσμιους Δείκτες Αειφόρου Ανάπτυξης (περιβάλλον, ευ ζην, ασφάλεια, κοινωνία των πολιτών, σύγχρονη τεχνολογία και επιχειρηματικότητα) και αφορούν στην εξής θεματολογία:

Κύκλοι δεξιοτήτων:

Α) Κύκλος των δεξιοτήτων μάθησης

– Κριτική σκέψη

– Επικοινωνία

– Συνεργασία

– Δημιουργικότητα

Β) Κύκλος των δεξιοτήτων ζωής

– Αυτομέριμνα

– Κοινωνικές Δεξιότητες

– Πολιτειότητα

– Ενσυναίσθηση και ευαισθησία

– Προσαρμοστικότητα

– Ανθεκτικότητα

– Υπευθυνότητα

– Πρωτοβουλία

– Οργανωτική ικανότητα

– Προγραμματισμός

– Παραγωγικότητα

Γ) Κύκλος των δεξιοτήτων της τεχνολογίας και της

επιστήμης

– Δεξιότητες Μοντελισμού και προσομοίωσης

– Πληροφορικός γραμματισμός

– Ψηφιακός γραμματισμός

– Τεχνολογικός γραμματισμός

– Γραμματισμός στα Μέσα – Ευχέρεια στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

– Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες

– Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο

– Προστασία από εξαρτητικές συμπεριφορές στις τεχνολογίες

– Δεξιότητες δημιουργίας και διαμοιρασμού ψηφιακών δημιουργημάτων

– Συνδυαστικές δεξιότητες ψηφιακής τεχνολογίας, επικοινωνίας και συνεργασίας

– Δεξιότητες ανάλυσης και παραγωγής περιεχομένου σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα

– Δεξιότητες διεπιστημονικής και διαθεματικής χρήσης των νέων τεχνολογιών

Δ) Κύκλος των δεξιοτήτων του νου

– Στρατηγική σκέψη

– Επίλυση προβλημάτων

– Μελέτη περιπτώσεων (case studies)

– Κατασκευές

– Πλάγια σκέψη

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του σχολείου μας για το Σχολ. Έτος 2021 -2022



Λήψη αρχείου