Το δικό μας τραγούδι για τους αριθμούς

Ακούμε το τραγούδι

#παιδικάτραγούδια#αριθμοί#1έως10

1-10 με κάρτες

και στη συνέχεια δημιουργούμε το δικό μας  με τόσες καρτέλες αριθμών όσα είναι τα παιδία της τάξης μας.

Διαλέγουμε το αγαπημένο μας ζωάκι και το  ζωγραφίζουμε τόσες φόρες όσες ο αριθμός κάτω από το πρώτο μας γράμμα στον πίνακα που ακολουθεί.

Χ.Κ Κ Χ Μ Α.Π Γ Μ/Φ Φ Μ.Χ Ρ Δ Γ Σ.Κ Σ.Σ Λ Θ Α
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

 

Σκεφτόμαστε που μπορεί να βρίσκεται ή και τι μπορεί να κάνει στη δική μας ζωγραφιά το ζωάκι που επιλέξαμε. Το λέμε στους γονείς μας να το γράψουν.

Και τσουπ με τον μυστικό μας ταχυδρόμο  θα φτάσει στις κυρίες

1…2…3….Πάμεεεε

Πίσω στον Οκτώβριο… και όλα ξεκίνησαν από μία ιστορία αγάπης…

Όλα ξεκίνησαν από μία ιστορία αγάπης και αυτήν μας την αφηγήθηκαν οι γονείς μας.

Και μέσα από τις φωτογραφίες μιλήσαμε για την δική μας οικογένεια, για τον παππού και τη γιαγιά.

 

Και σήμερα πρέπει να μείνουμε για λίγο μακριά από τον αγαπημενο μας παππού και τη γιαγιά. Όμως μια ιστορία αγάπης θα είναι και αυτή αφού το κάνουμε ακριβώς επειδή τους αγαπάμε.

Μπορούμε όμως και πάλι να ξεφυλλίσουμε το άλμπουμ των φωτογραφιών που υπάρχουν στο σπίτι μας και να ακούσουμε πολλές ιστορίες αγάπης από τον μπαμπά και τη μάμα μας.

Ιστορίες  για τον παππού και τη γιαγιά…

Ας σκεφτούμε ένα μήνυμα αγάπης που θέλουμε να στείλουμε στον παππού και τη γιαγιά. Υπάρχουν πολλοί  τρόποι. Για να δούμε ποιον θα διαλέξετε…

Πίσω στον Σεπτέμβριο … και η Βάγια η Κουκουβάγια στο Σχολείο μας

Θυμάστε τότε, τον μήνα Σεπτέμβριο, όταν άνοιξαν τα σχολεία που η Βάγια η ΚουκουΒάγια ήρθε μαζί με τις κυρίες  να σας υποδεχτεί και να σας γνωρίσει, που σας κέρασε τις τόσο νόστιμες λιχουδιές και που από τότε μας άκουγε όλους  υπομονετικά από τη γωνίτσα της κάθε μέρα;

Εεεε λοιπόν σας λέω, πως βρίσκεται ακόμη εκεί στο σχολείο  και μας περιμένει να επιστρέψουμε, να ακούσει τις γλυκές σας φωνούλες. Να γίνει τέλος πάντων λιγάκι φασαρία γιατί  τις τελευταίες  15 ημέρες κουράστηκε  από την τόση ησυχία…

Αν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί της τι θα θέλατε να της πείτε;

Μπορείτε να το πείτε στο μπαμπα ή στη μαμά ή ακόμη και να το ζωγραφίσετε. Εμείς περιμένουμε να σας ακούσουμε ή και να το δούμε στις  ζωγραφιές σας! Εκείνοι θα βρουν  τον τρόπο.

 

Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο…

   Αγαπητόι γονείς, αγαπητά μας παιδιά,

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ μας και θυμόμαστε τις όμορφες στιγμές που περάσαμε στο Νηπιαγωγείο μας. Είναι μια ευκαιρία μέσα από την ιστοσελίδα μας να επικοινωνήσουμε, να θυμηθούμε τις όμορφες  στιγμές που περάσαμε, τους φίλους  και τις κυρίες μας. Πάμε λοιπόν πίσω στο χρόνο, για να περάσουμε τις δύσκολες στιγμές του σήμερα, μεχρι να ξαναβρεθούμε πάλι μαζί στο όμορφο σχολείο μας !

Ας ξεκινήσουμε από τον Σεπτέμβριος 2019…