ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΠΑΡΤΗΣ

1713161680875 1713161830178 1713161572568

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, το Νηπιαγωγείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη με τόπο προορισμού τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης για την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Γνωριμία με τη Βιβλιοθήκη-  Αναζητώντας πληροφορίες μέσα από τη δεκαδική ταξινόμηση DEWEY».

Η διδακτική επίσκεψη  εντάσσεται στα πλαίσια του σχεδίου δράσης για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας που φέτος αφορά την αναβάθμιση της Δανειστικής Βιβλιοθήκης της τάξης μας. Το πρόγραμμα δίνει πληροφορίες για τον τρόπο οργάνωσης της Βιβλιοθήκης και τις βασικές αρχές ταξινόμησης του υλικού. Μέσω της εξοικείωσης των παιδιών με αυτή τη διαδικασία θα ακολουθήσει εφαρμογή της μεθόδου και στην τάξη μας. Επιπλέον, η διδακτική επίσκεψη  βοηθάει στη διαμόρφωση μιας αναγνωστικής κουλτούρας εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος καθώς και την βαθύτερης καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και της φιλομάθειας.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το περιβάλλον της βιβλιοθήκης και να έρθουν σε επαφή με πολλά διαφορετικά είδη βιβλίων. Έμαθαν για τους κανόνες λειτουργίας της βιβλιοθήκης, τον τρόπο ταξινόμησης των βιβλίων αλλά και πως δεν υπάρχουν μόνο παραμύθια αλλά πολλά είδη βιβλίων. Επιστρέψαμε στο σχολείο μας γεμάτοι εμπειρίες και ξεχωριστές αναμνήσεις.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ

1713161282526 1713161324819

Είχαμε την τιμή να επισκεφτεί το σχολείο μας η συγγραφέας Δήμητρα Γαλανοπούλου και να μας μιλήσει για το βιβλίο της Ο Πάντα μου. Η αρχή μιας διαφορετικής φιλίας στα πλαίσια της Ημέρας Φιλοζωίας. Έτσι, τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 ήτανε κοντά μας και είχε έναν παραγωγικό διάλογο με τα παιδιά για τα καταφύγια ζώων, τη διαδικασία υιοθεσίας ενός αδέσποτου αλλά και τις υποχρεώσεις που έχει όποιος αποκτήσει ένα κατοικίδιο.