Πάσχα χωρίς κουλουράκια γίνεται; Εμ, γι΄ αυτό οι μαμάδες έπιασαν δουλειά μαζί με τα παιδάκια στην τάξη, για να είναι όλα εντάξει!
Η ΦΟΒΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Δοκιμάστε και εσείς την συνταγή, για λαμπριάτικα και μοσχομυριστά κουλουράκια πορτοκαλιού, ό,τι πρέπει για την πρωινή ενέργεια, μικρών και μεγάλων:
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκάλι
1 κουταλάκι γλυκού σόδα φαγητού
1 βανίλια
1 κιλό περίπου αλεύρι κοσκινισμένο
1-2 κρόκοι αυγού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε με σύρμα την ζάχαρη με το σπορέλαιο. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι, την βανίλια και ανακατεύουμε.
- Έπειτα προσθέτουμε τον μισό χυμό πορτοκαλιού και λίγο αλεύρι ακόμη.
- Διαλύουμε την σόδα φαγητού μέσα στον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού με προσοχή πάνω από το σκεύος που χρησιμοποιούμε, γιατί θα αφρίσει και πρέπει να πέσει μέσα στο μείγμα μας.
- Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να μην κολλάει στα χέρια και μην μας ανοίγει (να μην «ραγίζει»).
- Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180οC. Πλάθουμε την ζύμη μας σε πλεξούδες και βάζουμε στο ταψί.
- Χτυπάμε τον κρόκο με πιρούνι και αλείφουμε τα κουλουράκια μας. Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Όχι πάνω από 20 λεπτά, για να είναι μαλακά από μέσα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Αν προλάβουμε και δεν μας τα φάνε μέχρι να πεις “αλεύρι”…







Καλό και μοσχομυριστό Πάσχα!