Παραλαβή τάμπλετ στο Νηπιαγωγείο Βώρων

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι το Νηπιαγωγείο μας παρέλαβε ένα (1) τάμπλετ από το Υπουργείο Παιδείας. Βάση της εγκυκλίου με αρ. πρωτ. Φ8/165707/Δ4/04-12-2020 και έπειτα από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, την ηλεκτρονική συσκευή θα δανειστεί ένας μαθητής/τρια, ο/η οποίος/α θα επιλεχθεί βάση κοινωνικών και άλλων κριτήριων (μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ιδίως το χαμηλό εισόδημα, η ανεργία γονέων, η ιδιότητα μέλους μονογονεϊκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας, οι ειδικές δυσκολίες μάθησης ή οι εξαιρετικές επιδόσεις μαθητή/τριας).

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί το δηλώσει, προσκομίζοντας τα σχετικά αποδεικτικά στο Νηπιαγωγείο την Τρίτη 30/03 και την Τετάρτη 31/03 από 10:00 έως 12:00.

Την Δευτέρα 05/04 θα επικοινωνήσει η Διεύθυνση του Σχολείου με τον γονέα του/της μαθητή/τριας, ο/η οποίος/α δικαιούται την ηλεκτρονική συσκευή, έτσι ώστε να προσέλθει στο Σχολείο για να την παραλάβει, καθώς επίσης να υπογράψει σχετική Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία θα αναφέρει ρητά ότι:

  • Παρέλαβε τη συγκεκριμένη συσκευή (αναλυτική περιγραφή).
  • Αναλαμβάνει την υποχρέωση αφενός της επιστροφής της συσκευής στη σχολική μονάδα, όταν εκλείψουν οι λόγοι, για τους οποίους του παραχωρήθηκε η χρήση της (π.χ. όταν λήξει η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων) ή οποτεδήποτε του ζητηθεί από τη Διεύθυνση του Σχολείου και αφετέρου καταβολής αποζημίωσης στο Ελληνικό Δημόσιο ή αντικατάστασης της ηλεκτρονικής συσκευής σε περίπτωση απώλειας, καταστροφής ή βλάβης, η οποία υπερβαίνει την αναμενόμενη από τη συνήθη χρήση της και δεν οφείλεται σε ελάττωμα της συσκευής, καθώς και σε περίπτωση που απλώς αρνηθεί την επιστροφή της στο Νηπιαγωγείο των Βώρων.

 

Με εκτίμηση,

Οι Νηπιαγωγοί.

Εγγραφές μαθητών/τριών στο Νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2021-2022

Σας γνωστοποιούμε ότι οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2021-2022, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021.

Συγκεκριμένα, γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής, σύμφωνα με το άρθρο 1, της υπ΄ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β 1767) ΚΥΑ του ΥΠΑΙΘ.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2021-2022  εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-22, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2016 και το 2017.

 

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

1) Πιστοποιητικό Γέννησης ( το οποίο θα φροντίσει το Νηπιαγωγείο αυτεπάγγελτα να αναζητήσει από το Πληροφοριακό Σύστημα myschool).

2) Βιβλιάριο Εμβολίων του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

3) Το Ατομικό Δελτίο Υγείας  Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)

4) Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

5) Βεβαιώσεις εργασίας ή κάρτες ανεργίας των γονέων, σε περίπτωση εγγραφής στο προαιρετικό ολοήμερο τμήμα.

6) Υπεύθυνη δήλωση για την διεύθυνση κατοικίας (θα συμπληρωθεί στο Νηπιαγωγείο).

7) Αίτηση εγγραφής (θα συμπληρωθεί στο Νηπιαγωγείο).

8) Υπεύθυνη Δήλωση για προσέλευση και αποχώρηση (θα συμπληρωθεί στο Νηπιαγωγείο).

 

Ώρες υποβολής των αιτήσεων: 12.10 π.μ. – 13.10 μ.μ..

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 28920 91506