2 Απριλίου 2025
Το Νηπιαγωγείο Βερδικούσιας συμμετέχει στη δράση “Διαβάζουμε μαζί!”.
https://padlet.com/chariklia84/padlet-hw2fkewmu9vynxc5/wish/MxrmZYkVbDP9aGOq

2 Απριλίου 2025
Το Νηπιαγωγείο Βερδικούσιας συμμετέχει στη δράση “Διαβάζουμε μαζί!”.
https://padlet.com/chariklia84/padlet-hw2fkewmu9vynxc5/wish/MxrmZYkVbDP9aGOq
Οι εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημόσια Νηπιαγωγεία της χώρας για το σχολικό έτος 2025-2026, παρατείνονται μέχρι και τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υ.Παι.Θ.Α.

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων “Προστατέψτε το δάσος-είναι πηγή ζωής”, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να μάθουν για το δάσος και τα δώρα που μας προσφέρει, μέσα από παιχνίδι, συζήτηση και καλλιτεχνική έκφραση.
Η πρώτη προσέγγιση με το θέμα έγινε μέσα από τις σελίδες του παραμυθιού της Σοφίας Ζαραμπούκα “Στο δάσος”-Πάνω στη Γη γνωρίσαμε τα ζωάκια του δάσους, τους ανθρώπους που σχετίζονται με το δάσος καθώς και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις πυρκαγιές και συζητήσαμε τι σημαίνει αναδάσωση!
Μαθαίνω για τα ζώα του δάσους
Μελετήσαμε βιβλία γνώσεων!
Τα παιδιά δημιούργησαν κολάζ με τα ζώα του δάσους. Τα παιδιά χρησιμοποίησαν διάφορα υλικά για να απεικονίσουν ζώα όπως ελάφια, αλεπούδες, λαγούς και πουλιά, δίνοντας έμφαση στην ποικιλία της ζωής που φιλοξενεί το δάσος. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα, τα παιδιά εκφράστηκαν δημιουργικά και ταυτόχρονα μάθαιναν για τα διάφορα ζώα που ζουν και επιβιώνουν μέσα στο δασικό οικοσύστημα.
Μεταμορφώθηκαν σε ζωάκια του δάσους κατασκευάζοντας μάσκες. Μέσα από αυτό το παιχνίδι ρόλων, τα παιδιά μπήκαν στη θέση των ζώων του δάσους, αναπτύσσοντας τη φαντασία τους και μαθαίνοντας για τη ζωή τους, τις συνήθειες και το περιβάλλον τους. Οι μάσκες έγιναν ένα εργαλείο για να ενισχυθεί η δημιουργικότητα, η κοινωνική συνεργασία και η κατανόηση της φυσικής ισορροπίας του δάσους.
Τα δώρα του δάσους
Στη συνέχεια, τα παιδιά συμμετείχαν σε μια συζήτηση για τα πολύτιμα «δώρα» που μας προσφέρει το δάσος: καθαρό αέρα, νερό, φρούτα, μανιτάρια και ξυλεία. Αναλύσαμε πώς το δάσος υποστηρίζει τη ζωή σε πολλές μορφές και πώς είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή μας. Τα παιδιά εξήγησαν με ενθουσιασμό πώς κάθε στοιχείο του δάσους συνεισφέρει στην ισορροπία της φύσης και στη ζωή μας.
Φυτά και δέντρα του δάσους
Τα παιδιά ανακάλυψαν τη σημασία των φυτών και των δέντρων μέσα από τη συζήτηση για τη λειτουργία τους στο δάσος. Μάθαμε πώς τα δέντρα καθαρίζουν τον αέρα, πώς τα φυτά είναι σημαντικά για την τροφική αλυσίδα και πώς συντηρούν το οικοσύστημα. Μέσα από παιχνίδια και παρατηρήσεις, τα παιδιά κατάλαβαν την αξία των δέντρων και τη σημασία της προστασίας τους.
Προστασία του δάσους και οι φωτιές
Μετά, συζητήσαμε για τους κινδύνους που απειλούν το δάσος, όπως οι φωτιές . Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη σημασία της προστασίας των δασών και για το πώς οι άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή των πυρκαγιών. Μαζί, αναλύσαμε τρόπους για να προστατεύσουμε το δάσος, όπως η σωστή φροντίδα του περιβάλλοντος και η ενημέρωση για την προστασία της φύσης.
Διαβάσαμε την υπέροχη ιστορία της Σοφίας Ζαραμπούκα «Στο Δάσος» και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τις περιπέτειες των ηρώων που ζούσαν σε ένα μαγευτικό δάσος γεμάτο ζώα, φυτά και μυστικά. Η ιστορία μας δίδαξε για τη σημασία της φύσης, τη σύνδεση των ζώων με το περιβάλλον τους και την ανάγκη να προστατεύουμε τον φυσικό μας κόσμο. Τα παιδιά συζήτησαν για τα μηνύματα της ιστορίας, εκφράζοντας τις σκέψεις τους για την προστασία του δάσους και την αγάπη για τα ζώα του. Μέσα από την αφήγηση, συνειδητοποίησαν τη σημασία της φροντίδας του δάσους και τη δύναμη της συνεργασίας για την προστασία του.
Γνωρίσαμε το επάγγελμα του πυροσβέστη μέσα από ένα εκπαιδευτικό βίντεο.
και παιχνίδια
Αναπτύσσοντας δεξιότητες μέσα από το δάσος
Το εργαστήριό μας προσέφερε στα παιδιά τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, τη φαντασία τους και τις περιβαλλοντικές τους γνώσεις. Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και συζητήσεις, οι μικροί μας φίλοι όχι μόνο έμαθαν για τη φύση, αλλά και κατανοήσαν τη σημασία της φροντίδας και προστασίας του περιβάλλοντος γύρω μας.

25 του Μάρτη
Γιορτάζει η Παναγιά!
Γιορτάζει η Ελλάδα!
Γιορτάζουμε την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821
ενάντια στον τουρκικό ζυγό
και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου Μαρίας
όπου ο Αρχάγγελος Γαβριήλ έφερε το χαρμόσυνο νέο
ότι είναι η εκλεκτή του Θεού να φέρει στον κόσμο τον Υιό του.
Μετά από τετρακόσια ολόκληρα χρόνια πικρής και μαύρης σκλαβιάς,
οι Έλληνες αποφασίζουν να ξεσηκωθούν
ενάντια στον Τουρκικό ζυγό
και δίνουν τον όρκο
“Ελευθερία ή Θάνατος!”
Για την μεγάλη αυτή μέρα
και για να τιμήσουμε τους σπουδαίους ήρωες του 1821
κάναμε μια πολύ όμορφη μικρή γιορτή στο νηπιαγωγείο μας!
Ετοιμάσαμε το σκηνικό μας και τα Ελληνόπουλα και οι Ελληνοπούλες με ποιήματα και τραγούδια μας ταξίδεψαν στο ένδοξο 1821.
Ανήμερα της 25ης Μαρτίου
αποδώσαμε τις πρέπουσες τιμές
με εκκλησιασμό, παρέλαση
και κατάθεση στεφάνου!
Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Την Τρίτη 18 Μαρτίου 2025 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο μικρό σχολείο μας το κουκλοθέατρο Λαμίας. Η κα Αναστασία Ξηρομερίτου με τις υπέροχες κούκλες της, μας παρουσίασε μια διαδραστική κουκλοπαράσταση με τίτλο “ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ”.Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά κατά τη διάρκεια της παράστασης και στο τέλος δήλωσαν ενθουσιασμένα και κατάλαβαν ότι μπορεί το ζητούμενο στα παιχνίδια-αγωνίσματα να είναι η νίκη αλλά η συμμετοχή έχει ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΡΕΑ, ΠΕΡΝΑΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΩΡΑΙΑ!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ, ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!
ΣΤΗ ΖΩΗ Η ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΕΣ!

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2025, οι μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου Βερδικούσιας με τη νηπιαγωγό τους κα Σατίδου Λίνα και συνοδεία γονέων τραγούδησαν τα χελιδονίσματα στην πλατεία του χωριού, στα καταστήματα, σε σπίτια και στο ΚΑΠΗ της Βερδικούσιας.
Τα κάλαντα της άνοιξης, τα χελιδονίσματα, είναι από τα πιο παλιά έθιμα. Τα παιδιά κρατώντας ένα ομοίωμα χελιδονιού τραγούδησαν από σπίτι σε σπίτι γιορτάζοντας την επιστροφή των χελιδονιών. Αναβιώνοντας το έθιμο στο σχολείο μας οι μαθητές τραγούδησαν το: “Χελιδονάκι πέταξε” δίνοντας το μήνυμα για τον ερχομό της άνοιξης και την αναγέννηση της φύσης και μοιράζοντας χελιδονάκια και μαρτάκια στους κατοίκους του χωριού..

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία γενικής εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2025-2026 θα
πραγματοποιηθούν από 5 έως 24 Μαρτίου 2025.
Σύμφωνα με το άρθρο 1 της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/8-5-2020 (Β΄ 1767) ΚΥΑ, οι εγγραφές στα δημόσια
Νηπιαγωγεία γενικής εκπαίδευσης γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr)
με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής.
Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες στο Νηπιαγωγείο που ανήκει το
νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους και σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του
Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην
ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://proti-eggrafi.services.gov.gr/
Στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους
εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία
για το σχολικό έτος 2025-26, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2021.
Δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο για την διαδικασία των εγγραφών
https://blogs.sch.gr/nipverdik/files/2025/03/ΕΓΓΡΑΦΕΣ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ-2025-2026.pdf
Παρακολούθηση σχετικού video:
https://www.youtube.com/watch?v=hgKjzCvUt-k
