foto 1.250

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025

1

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το  υπ΄αριθμ. Φ.6/29294/Δ 1- 20/3/2024 έγγραφο του Υπ. Παιδείας, Θρησκευμάτων &  Αθλητισμού δόθηκε παράταση στις εγγραφές των μαθητών στα Δημόσια Νηπιαγωγεία της χώρας για το σχολικό έτος 2024-2025, μέχρι την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024.

3

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ: “ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ”

Στο εργαστήριο δεξιοτήτων με θέμα “Μικροί Μετεωρολόγοι” τα παιδιά του νηπιαγωγείου έγιναν μικροί μετεωρολόγοι και έζησαν μια φανταστική περιπέτεια συντροφιά με τον ήρωα μιας σειράς βιβλίων για τον καιρό.

Μέσω παιχνιδιών, δημιουργικών κατασκευών και διασκεδαστικών δραστηριοτήτων, τα παιδιά ανακάλυψαν τα μυστικά των καιρικών φαινομένων.

Μια από τις σημαντικές πτυχές του εργαστηρίου ήταν η εξοικείωση με τα σύμβολα του καιρού. Παρατηρώντας μετεωρολογικά δελτία και μετεωρολογικούς χάρτες, κατανόησαν τη γλώσσα της μετεωρολογίας. Έμαθαν να αναγνωρίζουν σύμβολα όπως την ηλιοφάνεια, τη βροχή, το χιόνι και τον άνεμο, καθώς και τις επιπτώσεις τους στην καθημερινή ζωή.

Επιπλέον, τα παιδιά ενσωμάτωσαν γνώσεις για την εναλλαγή των καιρικών συνθηκών και τη συσχέτισή τους με τις εποχές. Συζητήσαμε για το ανάλογο ντύσιμο ανάλογα με τον καιρό. Ο μήνας Φεβρουάριος μας βοήθησε να δούμε σχεδόν όλα τα καιρικά φαινόμενα καθώς φέτος είχε πολλές εναλλαγές. Είδαμε χιόνι(έτσι φτιάξαμε όμορφα γαντάκια και σκουφάκια για να παίξουμε με το χιόνι), είχε όμορφες μέρες με ζέστη και μας έδωσε την αφορμή για να μιλήσουμε για την αλκυόνα και τις αλκυονίδες μέρες και την αμυγδαλιά. Είχε πολύ αέρα και μιλήσαμε για τη δύναμη του αέρα, παρακολουθήσαμε σε video την ιστορία «Ο ήλιος και ο βοριάς» και παίξαμε μαζί του( Ο αέρας έχει πίεση και μπορούμε να μεταφέρουμε αντικείμενα. Αλλά πόσο βαριά , πόσο ελαφριά;  Φυσάμε τα πον πον με καλαμάκια! Ποιος θα  το πάει πρώτος στο τέρμα; Διασκεδάσαμε φτιάχνοντας μπουρμπουλήθρες φυσώντας με καλαμάκια μέσα σε ένα ποτήρι με νερό) . Μιλήσαμε για τη βροχή και τον κύκλο του νερού με αφορμή τις βροχερές του μέρες και κάναμε πολλά πειράματα. Δημιουργήσαμε πειραματικά βροχή, χιόνι, ουράνιο τόξο και ανεμοστρόβιλο.

Μάθαμε τραγουδάκια και τα δραματοποιήσαμε. Χορέψαμε και διασκεδάσαμε υπό τους ήχους της βροχής.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, αναπτύχθηκαν δεξιότητες όπως η παρατήρηση, η κριτική σκέψη και η συνεργασία, ενισχύοντας την περιέργεια και την αγάπη τους για την επιστήμη της μετεωρολογίας.

Δείτε σε φωτογραφίες μερικά δείγματα των δραστηριοτήτων μας!

127510481411126222 13