Ημέρα Υπαίθριας Εκπαίδευσης 02-11-2023

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με αφορμή τη θεματική μας ενότητα ¨Φθινόπωρο¨οι ημερήσιες δραστηριότητές μας μεταφέρθηκαν στην αυλή του Νηπιαγωγείου.

Τα παιδιά σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον της αυλής μας, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν, να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, να εξερευνήσουν,να προβλέψουν,να συγκρίνουν,να μυρίσουν,να συνεργαστούν και ταυτόχρονα να καλλιεργήσουν στάσεις και δεξιότητες που η επαφή με τη φύση χαρίζει.

Παρατηρήσαμε δέντρα,μετρήσαμε κορμούς,μαζέψαμε φύλλα τα οποία ομαδοποιήσαμε και ταξινομήσαμε,τραγουδήσαμε και κάναμε φθινοπωρινές διαδρομές πάνω σε φύλλα με κουτσό και διάφορους τρόπους που η δημιουργική φαντασία ία και η αυτενέργεια των παιδιών ανακαλύπτει.

Τέλος κάναμε το αγαπημένο μας πικ-νικ και ενθουσιασμένοι ολοκληρώσαμε την ημέρα μας με την υπόσχεση ότι σύντομα θα το επαναλάβουμε!!!

collage 2

collage 1 4 2