ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Σήμερα Τετάρτη 31 Μαίου, έπειτα από πρόσκληση του σχολείου μας, μας επισκέφτηκαν πυροσβέστες απο το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τροιζήνας για να μας μιλήσουν για θέματα πυροπροστασίας τόσο στο χώρο του σχολείου και του σπιτιού μας αλλά και προστασίας των δασών, στα πλαίσια υλοποίησης εργαστηρίων δεξιοτήτων του σχολείου μας με θέμα “Προστατέψτε τα δάση, είναι πηγή ζωής”

μετά από την ενημέρωση τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πυροσβεστικό όχημα και να δουν πώς σβήνουν οι πυροσβέστες τις φωτιές!

 

πυροσβεστική

20230531_102906

πυροσβεστική3

πυροσβεστική1

20230531_102857

πυροσβεστική2

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Την Πέμπτη 11 Μαίου το σχολείο μας επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο Πόρου για την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος “‘ΠΡΟΣΕΧΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ” που εκπονείται από το Υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, το οποίο είναι ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά και αφορά την ενημέρωση των πολιτών με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τη μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών στη θάλασσα.

 

λιμεναρχείο λιμεναρχείο1

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Κ.ΜΑΝΙΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ Γ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΤΟΝ Κ.ΜΑΝΙΑΤΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΗΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ’ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ, ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ! ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ, ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ, ΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ.

K.Mανιάτης

κ.Μανιάτης2

ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ Κ. ΜΑΝΙΑΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ!