Η επέτειος του Πολυτεχνείου
Η 17η Νοεμβρίου έφτασε και όλη αυτή την εβδομάδα ασχοληθήκαμε με τα γεγονότα που συνέβησαν στο Πολυτεχνείο το 1973.
Επεξεργαστήκαμε το εποπτικό υλικό που αναρτήσαμε στο ταμπλό της παρεούλας και προβληματιστήκαμε σχετικά με τις έννοιες της Δημοκρατίας και της Δικτατορίας και με την αντίδραση των τότε φοιτητών.
Φτιάξαμε σε ατομικό κολάζ το Πολυτεχνείο:
Είδαμε βίντεο με την εξέγερση των φοιτητών, ακούσαμε τα συνθήματα που φώναζαν και είδαμε και την επίθεση του τανκς στον χώρο του Πολυτεχνείου.
Μιλήσαμε για την έννοια της ΕΙΡΗΝΗΣ, μάθαμε τη λέξη και μάθαμε και τα σύμβολά της:
Διαβάσαμε το βιβλίο “Η κυρά – Δημοκρατία” της Κωνσταντίνας Αρμενιακού, το οποίο μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω σε αφήγηση:
Τα γράμματα μπερδεύτηκαν στο πάτωμα της τάξης μας κι εμείς, ένας ένας με τη σειρά, με τη συνοδεία της μουσικής τα βάλαμε στη σειρά για να σχηματίσουμε τη λέξη: ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ…
Και φυσικά δεν παραλείψαμε να ακούσουμε και να μάθουμε τα υπέροχα τραγούδια : “Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο”, “Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία” και “Ένα το χελιδόνι”, τα οποία τα ζωγραφίσαμε κιόλας:
Και την Παρασκευή, ημέρα της μικρής μας γιορτής, φτιάξαμε 2 κατασκευές για να πάρουμε στο σπίτι μας και να διαδώσουμε όσα μάθαμε για το Πολυτεχνείο. Μια τρισδιάστατη κάρτα με το Πολυτεχνείο και ένα περιστέρι, για να σκορπίσουμε ειρήνη… Φτιάξαμε και γαρύφαλλα, για όσους σκοτώθηκαν εκείνο το βράδυ. Επιπλέον, παρακολουθήσαμε σε κουκλοθέατρο το παραμύθι της Ευγενίας Φακίνου: Ντενεκεδούπολη, που μας το έπαιξε η κυρία… Ποια κυρία;;; Δεν την ξέρουμε… Μπορείτε κι εσείς να παρακολουθήσετε τη Ντενεκεδούπολη παρακάτω:
Κάναμε κι άλλα, αλλά δεν θα σας τα πούμε κι όλα….