ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ!

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου αφιερώθηκαν κάποιες μέρες προκειμένου να υλοποιηθούν δράσεις σχετικά με αυτό!

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY), το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.
Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/13

Το ταξίδι μας ξεκίνησε παρακολουθώντας ένα υπέροχο animationμε τίτλο “Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κύριου Μόρις Λέσμορ”. Το animation, το οποίο ήταν χωρίς λόγια αλλά με μοναδικές μελωδίες, στάθηκε αφορμή για συζήτηση σχετικά με την αξία του βιβλίου, το πώς και πότε μας αρέσει να διαβάζουμε αλλά και τα βήματα που χρειάζονται για να μεταμορφωθεί μία ιδέα σε κάτι χειροπιαστό!

Αυτές τις μέρες κάναμε πολλές αφηγήσεις παραμυθιών αλλά αυτές που απολαύσαμε περισσότερο ήταν εκείνες που ήμασταν κάτω από τον ίσκιο των δέντρων της αυλής μας! Η κα Φωτεινή και η κα Σταυρούλα μεταμορφώθηκαν σε πλάσματα άλλα, κάνοντας τις φωνές τους πότε πολύ βαριές, πότε λεπτές, πότε χαρούμενες και πότε φοβισμένες.. Με αφορμή μάλιστα ένα από αυτά τα παραμύθια, με τίτλο “Ένα φίδι τρομερό” της Λήδας Βαρβαρούση (εκδ. Παπαδόπουλος) φτιάξαμε κι εμείς το δικό μας…τρομερό φίδι, το οποίο κόσμησε τα κάγκελα του σχολείου μας!

IMG20240327123252

Εμπνευσμένοι από τα βιβλία που παρατηρήσαμε, φτιάξαμε τα δικά μας βιβλία χρησιμοποιώντας εικόνες από παλιά παραμύθια που δεν ήταν προς χρήση πια, φτιάξαμε τους δικούς μας σελιδοδείκτες όπως επίσης προσθέσαμε στη βιβλιοθήκη μας το βαλιτσάκι του…γιατρού, για τις περιπτώσεις που κάποιο βιβλίο τραυματίζεται!

     IMG20240328121335 1   

Με τα βιβλία όμως, είδαμε ότι μπορούμε να κάνουμε κι άλλα πράγματα, όπως να τα βάλουμε στο κεφάλι μας για ισορροπία ή να παίξουμε βιβλιο..δρομίες!

     

Πλησιάζοντας, λοιπόν, η μέρα της μεγάλης γιορτής τα παιδιά των δύο τμημάτων αλλά και του τμήματος ένταξης έφτιαξαν τη δική τους αφίσα!

Μα το πιο υπέροχο από όλα ήταν που φτιάξαμε το δικό μας τραγούδι για το βιβλίο!!