6o Mαθητικό Φεστιβάλ Θήρας-Θηρασίας

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Το Νηπιαγωγείο Θηρασίας συμμετέχει στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ που οργανώνει η Θηραϊκή Εταιρία Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών. Το σχολείο μας συμμετέχει με βίντεο παρουσίασης μιας δραστηριότητας μαγειρικής που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της θεματικής ενότητας “Η Σαρακοστή”. Ο μαθητής χρησιμοποιώντας απλά υλικά (αλεύρι, αλάτι, νερό, φακές) ζύμωσε, έπλασε και στόλισε την Κυρά Σαρακοστή, ένα παραδοσιακό ημερολόγιο για τις ημέρες έως το Πάσχα. Η κυρά Σαρακοστή ψήθηκε στην ηλεκτρική κουζίνα και χρησιμοποιήθηκε ως ημερολόγιο της τάξης.

Σας ενημερώνουμε ότι, το Σαββατοκύριακο 13-14 Μαΐου 2023 στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός» στη Βλυχάδα, θα παρουσιαστούν ζωντανά όλες οι παραστάσεις | παρουσιάσεις των μαθητών, ενώ οι εικαστικές δημιουργίες θα εκτεθούν στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου 13 Μαΐου – 07 Ιουνίου 2023.
Παράλληλα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, όλο το υλικό από το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας & Θηρασίας 2023 θα προβληθεί και ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ από την ιστοσελίδα (www.thiret.org) και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (fb: @thiret2006) της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.
Επισυνάπτουμε το πρόγραμμα του 6ου Μαθητικού Φεστιβάλ για όποιον επιθυμεί να παρεβρεθεί στο Φεστιβάλ για να θαυμάσει τις δημιουργίες των μαθητών των σχολείων Θήρας και Θηρασίας.

programma online 04