Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων – Διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ

Αγαπητοί γονείς,
Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά!!!

Σας ενημερώνουμε, ενόψει της επαναλειτουργίας της σχολικής μας μονάδας τη Δευτέρα 10 Μαίου 2021, ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ (1825Β/5-5-2021) για το self test σε όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες τους/τις εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους στη σχολική μονάδα.
Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται κάθε εβδομάδα, πριν από τη Δευτέρα και πριν από την Πέμπτη. Κατά συνέπεια από Δευτέρα 10/5 δε θα επιτρέπεται σε κανένα εκπαιδευτικό ή και μαθητή/τρια η είσοδος στο σχολείο αν πρώτα δεν επιδεικνύει το απαραίτητο έγγραφο.

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

1.     Παραλαμβάνετε από το φαρμακείο, με τον ΑΜΚΑ ή το ΠΑΜΚΑ (Προσωρινό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης), ή το ΠΑΑΥΠΑ (Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού) του μαθητή/τριας το δωρεάν τεστ.

2.     Κάνετε το τεστ στο παιδί σας την Κυριακή και την προσεχή Τετάρτη (το test για την Τετάρτη θα το παραλάβετε την Δευτέρα. Προσοχή πρέπει εντός των 24 ωρών πριν έρθει στο σχολείο να έχει διενεργηθεί το τεστ).

3.     Εισέρχεστε στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ και αφού επιλέξετε την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για Covid -19» στην συνέχεια, συνδέεστε με την χρήση των κωδικών taxinet – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.  ή επιλέγετε μια τράπεζα από αυτές που εμφανίζονται στο πεδίο και βάζετε τα προσωπικά στοιχεία που θα σας ζητηθούν. Έπειτα, δηλώνετε το αποτέλεσμα του τεστ και στη συνέχεια τυπώνετε τη σχολική κάρτα μαθητή/τριας ανάλογα με το αποτέλεσμα.

4.     Εναλλακτικά μπορείτε και χειρόγραφα να συμπληρώσετε το σχετικό έντυπο, αν δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης. Γι’ αυτό μπείτε στη σελίδα https://self-testing.gov.gr/covid19-school-card-print.pdf  γράψτε σε ένα χαρτί ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ και υπογράψτε το για να το δώσετε στο μαθητή/τρια για να το έχει μαζί του στο σχολείο. Μην ξεχάσετε να γράψετε τον κωδικό που αναγράφεται πάνω αριστερά μόλις δηλωθεί το αποτέλεσμα!

I.        Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την διεύθυνση https://self-testing.gov.gr/
II.        Διαβάστε με προσοχή την εγκύκλιο που σας επισυνάπτουμε.
III.        Επίσης μπορείτε να δείτε το παρακάτω video για ενημέρωση για τον τρόπο διενέργειας του self test.https://www.youtube.com/watch?v=uqy9EtE1uuE&t=6s
IV.        Βάλτε την κάρτα σε μια διαφάνεια να μην λερωθεί και ενημερώστε το παιδί πως ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ να την έχει μαζί του στην τσάντα.
V.      Η κάρτα ανανεώνεται κάθε φορά που κάνετε το καινούριο τεστ.(Δηλ. την επόμενη Πέμπτη το παιδί θα πρέπει να έχει καινούρια κάρτα).
VI.     Η ηλεκτρονική διαδικασία καταχώρησης του αποτελέσματος και η έκδοση νέας κάρτας επαναλαμβάνεται κάθε φορά που γίνεται τεστ δηλαδή κάθε Κυριακή & Τετάρτη.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ να τηρούμε τα ήδη ισχύοντα μέτρα για την αποφυγή διασποράς της πανδημίας COVID-19 :

  • η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
  • διαφορετική είσοδος – έξοδος για τα παιδιά του νηπιαγωγείου,
  • οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
  • η χρήση αντισηπτικών,
  • οι σχολαστικοί καθαρισμοί,
  • οι τακτικοί αερισμοί των χώρων,

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία, παρακαλώ βοηθήστε για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων.
Ας είμαστε ΟΛΟΙ υπεύθυνοι και συνεπείς.

Καλή αρχή σε όλους μας!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σύμφωνα με τις οδηγίες, στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα. Εάν ο/η μαθητής/τρια είναι ανήλικος/η, παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί, στη σχολική μονάδα, για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι γονείς/κηδεμόνες τον/την παραλάβουν, τηρουμένων όλων των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

 

Παρακάτω θα βρείτε την σχετική ΚΥΑ:

 



Λήψη αρχείου

 

Οδηγίες από το Υπουργείο:

 



Λήψη αρχείου