Επαναλειτουργία Νηπιαγωγείων

Επιστρέφουμε… μετά από 3 σχεδόν μήνες!

Μόνο που τα πράγματα δεν είναι όπως τα ξέραμε… όλα θα είναι διαφορετικά! Εκείνο βέβαια που δεν θα αλλάξει ποτέ είναι η αγάπη, η φροντίδα και το ενδιαφέρον μας για τα παιδιά!

Από την Δευτέρα 1 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία όμως δε θα βρεθούμε όλοι μαζί! Αλλά θα χωριστούμε σε υποομάδες. Η σύσταση των υποτμημάτων  έγινε αλφαβητικά και για τις μέρες προσέλευσης των παιδιών, θα ενημερωθείτε μέσω mail.

Α) Zητάμε τη βοήθεια και τη συνεργασία σας για να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή η προσαρμογή των παιδιών σε αυτό το «νέο» σχολείο. Ενημερώστε τα παιδιά και προετοιμάστε τα ότι δεν θα βρουν το Νηπιαγωγείο που άφησαν, δεν θα δουν όλους τους φίλους τους και δεν θα παίξουν με όλα τα παιχνίδια. Αλλά οι δασκάλες τους θα είναι εκεί για να  κάνουν αυτή τη νέα συνθήκη όσο πιο ευχάριστη και ανώδυνη γίνεται.

Η προσέλευση των παιδιών θα γίνεται ως εξής:

  1. Θα φέρνετε τα παιδιά μέχρι την κεντρική αυλόπορτα τηρώντας απαρέγκλιτα την ώρα προσέλευσης (8:15 – 8:30).  
  2. Εκεί θα τα παραδίδετε στις δασκάλες που έχουν οριστεί υπεύθυνες.
  3. Και κατά την αποχώρηση τα παιδιά θα τα παραλαμβάνετε από τις δασκάλες στην κεντρική αυλόπορτα.
  4. ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

Β) Θα προσπαθούμε να περνάμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στην αυλή και όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες και ο καιρός για την πραγματοποίηση οργανωμένων δραστηριοτήτων. Πάντα με ασφάλεια και υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών.

Γ) Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε, οι αίθουσες θα αερίζονται και θα γίνεται καθαριότητα και απολύμανση από την καθαρίστρια μία φορά κατά τη διάρκεια του ωραρίου όταν τα παιδιά θα είναι διάλειμμα και μία φορά με το τέλος του ωραρίου. Οι τάξεις έχουν διαμορφωθεί ανάλογα με αυτά  που μας έχουν ζητηθεί. Το κάθε παιδί θα έχει τη δική του θέση στο τραπεζάκι όπου θα κάθονται δύο παιδιά σε τέτοια διάταξη ώστε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση. Ανάλογη διαρρύθμιση έχει γίνει και στην παρεούλα.

Δ) Έχουν αποσυρθεί τα περισσότερα παιχνίδια και έχουν παραμείνει τόσα ώστε το κάθε παιδί να έχει το παιχνίδι του και να απολυμαίνεται στο τέλος του ωραρίου για να το παραλάβει ο μαθητής της επόμενης υποομάδας. Τα παιδιά θα πλένουν πολλές φορές στη διάρκεια της μέρας τα χέρια τους και θα χρησιμοποιούν αντισηπτικά κάθε φορά που τελειώνουν μία δραστηριότητα!

Ο χρήσιμες οδηγίες για το σπίτι …

Κάθε πρωί, πριν την προσέλευση στο σχολείο, θα γίνεται θερμομέτρηση των παιδιών από σας στο σπίτι. Στο παραμικρό ύποπτο σύμπτωμα (δέκατα, βήχας, μπουκωμένη μύτη, κόπωση, δυσκολία αναπνοής, διάρροια, εμετός) κρατάμε το παιδί μας σπίτι και το στέλνουμε ξανά σχολείο, μόνο, όταν  το επιτρέψει ο παιδίατρος. Αν κατά την διάρκεια του προγράμματος του νηπιαγωγείου, ένα παιδί εμφανίσει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, θα σας ειδοποιήσουμε ώστε να το παραλάβετε αμέσως και θα έχετε την ευθύνη να ενημερώνετε το νηπιαγωγείο καθ’ όλη την  πορεία της ασθένειάς του (αν υφίσταται).

ΤΕΛΟΣ.. Έχουμε προμηθευτεί με τη βοήθεια του Δήμου μας όλα τα απαραίτητα για τον καθαρισμό, και την απολύμανση των χώρων. Ζητάμε από σας να εφαρμόζετε με τα παιδιά και εκτός σχολείου αυτά που θα μαθαίνουμε στο Νηπιαγωγείο προκειμένου να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους άλλους.

Σας περιμένουμε λοιπόν τη Δευτέρα!!!

 

Οδηγίες για γονείς.

 



Λήψη αρχείου

 

Εγγραφές νηπίων σχ. έτους 2020 – 2021

Εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-21, μαθητές γεννημένοι το 2015 και το 2016

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους γονείς

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

  1. ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου ο γονέας/ κηδεμόνας πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

  1. Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
  2. Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
  3. Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή (παρ. 2 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767). Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και

στ) επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο ότι τα δικαιολογητικά για τα (β) και (δ τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Βλ. πιο κάτω) προσκομίζονται στη σχολική μονάδα εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζει ο Προϊστάμενος/νη-Διευθυντής/ντρια του Νηπιαγωγείου δηλ. (15 – 30 Μαΐου κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού).

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, (παρ 3 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767) ο γονέας/κηδεμόνας ενημερώνεται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσει κατά την επίσκεψή του στη σχολική μονάδα. Σε αυτά τα παραστατικά, πέρα από τα (β) και (δ), περιλαμβάνονται τα:

ζ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο (Α.Δ.Υ.Μ.)

η)  Βιβλιάριο Εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια (παρ. 4, του άρ. 6 του Π.Δ 79/2017 (ΦΕΚ Α’ 109), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚ Α’ 142) και  από το άρθρο 74 του ν. 4589/2019 (ΦΕΚ Α’ 13)).

θ) Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.  Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.

Πριν την τελική υποβολή της αίτησης, ο χρήστης δηλώνει υπεύθυνα ότι ασκεί τη γονική επιμέλεια του τέκνου που αιτείται εγγραφή, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα. 

 

  1. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

α. Προϋποθέσεις εγγραφής στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα (13:00 – 16:00)

Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:

  1. Μαθητές/τριες των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα/κηδεμόνα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους.
  2. Μαθητές/τριες, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως:

Ι) Πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς/κηδεμόνες με χρόνιες παθήσεις /ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης / φυλακισμένοι.

  1. II) Πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

 

 β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:45-8:30):

  1. Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.
  2. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια.
  3. Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00.

 

ΠΡΟΩΡΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΝΗΠΙΩΝ/ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

  1. Σύμφωνα με την παρ. 9, του αρ. 6, του Π.Δ 79/2017 (ΦΕΚ Α’ 109) οι αλλοδαποί μαθητές/τριες εγγράφονται στο Νηπιαγωγείο σύμφωνα με τη διαδικασία εγγραφών του κεφαλαίου Α’ και τα δικαιολογητικά του κεφαλαίου Β’ της παρούσης εγκυκλίου, εφόσον έχουν τη νόμιμη ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο.
  2. Σύμφωνα με την παρ. 9, του αρ. 6, του Π.Δ 79/2017 (ΦΕΚ Α’ 109), οι αλλοδαποί μαθητές/τριες που δε δύνανται να προσκομίσουν το Πιστοποιητικό Γέννησης, μπορούν να εγγραφούν με Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης. Όλα τα δικαιολογητικά εγγραφής των αλλοδαπών μαθητών/τριών πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα.
  3. Σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. 120323/Γ2/27-9-2010 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.: α. Οι αλλοδαποί μαθητές/τριες εγγράφονται οποτεδήποτε μέσα στο διδακτικό έτος β. Τα ανήλικα τέκνα υπηκόων τρίτων χωρών μπορούν να εγγραφούν, έστω κι αν δεν έχει ρυθμιστεί η νόμιμη διαμονή τους στη χώρα.

 

Επισημαίνεται ότι, κατά την περίοδο των εγγραφών, αποτελεί ευθύνη των Προϊσταμένων-Διευθυντών/ντριών των σχολικών μονάδων η μέριμνα για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) (https://eody.gov.gr/loimoxi-apo-to-neo-koronoio-covid-19-odigies-profylaxis-gia-to-koino/ & https://eody.gov.gr/covid-19-odigies-gia-ti-chrisi-maskas-apo-to-koino/).  Ως εκ τούτου, παρακαλείστε ως προς την πιστή τήρηση των προτεινόμενων μέτρων και κατά τη διάρκεια που απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία σας στο χώρο του νηπιαγωγείου για την απόδοση των δικαιολογητικών πρέπει να:

  • προσέρχεται ένας εκ των δυο γονέων/κηδεμόνων (έπειτα από επικοινωνία για ραντεβού σε συγκεκριμένη ώρα μέσω mail: mail@nip-thesp.voi.sch.gr ή μέσω τηλεφώνου στο: 6945735865  & τηλ – fax:  22620 65412)
  • να φοράει μάσκα, γάντια
  • να τηρούνται οι αποστάσεις
  • να μην συνοδεύεται από το τέκνο του.

 

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε πρόβλημα στην διενέργεια της εγγραφής επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Εκ της διευθύνσεως

 

Αναλυτικές Οδηγίες για γονείς & κηδεμόνες:

 



Λήψη αρχείου

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ):



Λήψη αρχείου

Χρόνια Πολλά Μαμά!!!

Χάρη Σακελλαρίου-Α. Καψάσκη

 

Σήμερα που γιορτάζεις μανούλα μου δεν ξέρω

από του κόσμου τα καλά, τι δώρο να σου φέρω.

Θα σου ΄φερνα αν μπορούσα με τα μικρά μου χέρια

όλα της Γης τα λούλουδα, τον ήλιο και τ΄αστέρια.

Για σένα θα γινόμουν ένα μικρούλι αηδόνι

τραγούδι ολόγλυκο για σε να λέει να μην τελειώνει.

Μα εσύ είσαι απ΄τα λουλούδια το πιο όμορφο λουλούδι

είσαι ήλιος, άστρο φωτεινό κι αγγελικό τραγούδι.

Μανούλα λέω και ανθίζει, μοσχοβολά το στόμα,

όλα σε σένα τα χρωστώ και τη ζωή μου ακόμα.

Δεν παίρνεις, όλο δίνεις με τ΄άγιο σου χεράκι

για σκύψε, δέξου σήμερα ένα γλυκό φιλάκι (2).

 

Κάρτα για τη μαμά

Υλικά:
χρωματιστά χαρτιά ή χαρτόνια
κουμπιά
ψαλίδι
κόλλα
διακορευτής (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Δίπλωσε στη μέση ένα χαρτί Α4
Σχεδίασε λουλούδια σε χρωματιστά χαρτιά (αν δεν έχεις μπορείς να τα σχεδιάσεις σε άσπρο και να τα χρωματίσεις)
Στη συνέχεια κόψε τα λουλούδια
Αν θέλεις με τη βοήθεια ενός μεγάλου πάρε ένα διακορευτή και κάνε τρυπούλες στα πέταλα του λουλουδιού
Κόλλησε τα λουλούδια στην κάρτα βάζοντας κόλλα μόνο στο κέντρο του λουλουδιού και από πάνω ένα χρωματιστό κουμπάκι.

Καλή επιτυχία!!!

 

 

Καλή Πρωτομαγιά!!!

Πρωτομαγιά σήμερα!
γιορτή των λουλουδιών και των εργατών! Καλό μήνα σε όλους!
Αν σου αρέσουν τα λουλούδια μπορείς να κάνεις κάποιες από τις δράσεις και τις κατασκευές που σου προτείνουν οι δασκάλες σου.

1η κατασκευή:
I. Ζήτησε από κάποιον μεγάλο να σου δώσει άδεια ρολά από χαρτί υγείας.
II. Δίπλωσε τον κύλινδρο ώστε να χάσει το σχήμα του.
III. Στη συνέχεια κόψε με το ψαλίδι σου λεπτές λωρίδες 1cm
IV. Έπειτα σε ένα κομμάτι χαρτόνι ή σε ένα χαρτί κόλλησε τις λωρίδες που έκοψες ώστε να σχηματίσεις ένα λουλούδι.

2η κατασκευή:
I. Ζήτησε από κάποιον μεγάλο να σου δώσει καπάκια από μπουκάλια πλαστικά
II. Πάρε ένα κομμάτι χαρτόνι ή ένα χαρτί και κόλλησε πάνω τα καπάκια έτσι ώστε να σχηματίσεις λουλούδια.
III. Μπορείς για φύλλα να χρησιμοποιήσεις λωρίδες από το ρολό υγείας που έκοψες πιο πριν.

3η κατασκευή:
I. Πάρε ένα άσπρο χαρτί, τέμπερες και ένα πινέλο
II. Ζωγράφισε με χρώμα την παλάμη σου και άφησε το αποτύπωμα σου στο χαρτί.
III. Ζωγράφισε και μια γλάστρα στο κάτω μέρος.

Αν θέλεις λίγη δράση έξω από το σπίτι μπορείς να βγεις στην αυλή, να κόψεις λίγα λουλούδια (αφού προηγουμένως ζητήσεις την άδεια), να πάρεις μια όμορφη κορδέλα και να δέσεις το μπουκέτο που θα βάλεις στο βάζο του σπιτιού σου.
Αν θες μπορείς να φτιάξεις με τα λουλούδια που έκοψες ένα πρωτομαγιάτικο στεφάνι. Δεν θα χρειαστείς πολλά πράγματα, ένα πιάτο χάρτινο που θα έχει κόψει κάποιος μεγάλος το εσωτερικό του για να μοιάζει με στεφάνι και εσύ δέσε τα λουλούδια πάνω στο πιάτο, βάλε και την κορδέλα και κρέμασέ το στην εξώπορτα. Αν πάλι δεν έχεις τόσα πολλά λουλούδια μην ανησυχείς! χρωμάτισε σε χαρτί μερικά, κόψε τα και κόλλησέ τα στο πιάτο.

Καλή επιτυχία!!!