Πρόγραμμα Out of Eden Learn του Πανεπιστημίου Harvard: 2ο στάδιο

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του δεύτερου σταδίου με τίτλο: «Δημιουργία χαρτών» (“Creating Neighborhood Maps”) του προγράμματος Out of Eden Learn του Πανεπιστημίου Harvard, στο οποίο συμμετέχει το Νηπιαγωγείο Αγίας Θέκλης το τρέχον σχολικό έτος 2020-2021, οι μαθητές/τριες κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα χάρτη της γειτονιάς του σχολείου τους. Στόχοι της συγκεκριμένης δράσης ήταν οι μαθητές/τριες να απεικονίσουν έναν αφηγηματικό χάρτη της γειτονιάς τους, ερευνώντας μέσα από την προσωπική τους οπτική και να μελετήσουν το έργο μαθητών από άλλα σχολεία που συμμετέχουν στην ίδια δράση, εξετάζοντας παράλληλα τις οπτικές τους, όπως αποτυπώνονται μοναδικά στους χάρτες που και αυτοί έχουν δημιουργήσει.

Ακολουθεί το αποτέλεσμα της προσεκτικής παρατήρησης, αλλά και της δημιουργικής, εμπνευσμένης εργασίας τους. Αξίζει να τονιστεί ότι πρόκειται για μια ομαδική εργασία, στην οποία συμμετείχαν συλλογικά oι μαθητές, καθώς πραγματοποιήθηκε πριν την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

 

Κάτω από την ανάρτηση του χάρτη στην πλατφόρμα του προγράμματος που μπορείτε να επισκεφτείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:https://learn.outofedenwalk.com/party/3222/?page=2 καταγράφηκαν τα λόγια των ίδιων των μαθητών τα οποία ήταν τα εξής: «Γεια σας από το Νηπιαγωγείο της Αγίας Θέκλης της Κεφαλονιάς. Σας προσκαλούμε να έρθετε στη γειτονιά μας, σε ένα μικρό χωριό που ονομάζεται Βιλατώρια και να μοιραστούμε μαζί σας όλα τα όμορφα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε εδώ γύρω από το νηπιαγωγείο μας. Δημιουργήσαμε έναν χάρτη με λαδοπαστέλ για να σας δείξουμε τι υπάρχει κοντά μας. Πρώτα απ’ όλα, μπορείτε να επισκεφθείτε την περίφημη παραλία μας τους Πετανούς, αν θέλετε να κάνετε μια υπέροχη βουτιά στα βαθιά, καθαρά, καταγάλανα νερά μας και να αφήσετε το μυαλό σας να ταξιδέψει … Αυτό σημαίνει και το όνομα της παραλίας. Έχουμε επίσης στην αυλή μας μια πολύχρωμη παιδική χαρά αν θέλετε να διασκεδάσετε. Αν θέλετε να γυμναστείτε μπορείτε να το κάνετε στην αυλή μας, έχουμε ένα μικρό γήπεδο. Από την αυλή μας μπορείτε να θαυμάσετε τον παλιό μας ανεμόμυλο και να σας πούμε τις ιστορίες που μοιράστηκαν μαζί μας οι παππούδες μας. Αν έρθετε αυτή την εποχή του χρόνου, θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το ελαιοτριβείο, που βρίσκεται κάτω από το δρόμο μας και να μάθετε τη διαδικασία που ακολουθείτε για να φτιαχτεί το περίφημο ελαιόλαδο για το φαγητό μας. Σε περίπτωση που πεινάσετε ή διψάσετε, υπάρχει ένα μίνι μάρκετ κοντά μας από το οποίο μπορείτε να αγοράσετε νερό, χυμούς, κέικ ή παγωτά! Μπορείτε ακόμη να κάνετε μια μικρή βόλτα στο χωριό της Αγίας Θέκλης. Μη ξεχάσετε πριν φύγετε από τη γειτονιά του σχολείου μας να επισκεφτείτε την εκκλησία του Σκηνέα, η οποία είναι πολύ παλιά και όμορφη και απολαμβάνουμε να παίζουμε στην αυλή της κρυφτό. Σας περιμένουμε σύντομα και θα είμαστε οι ξεναγοί σας στην όμορφη γειτονιά του νηπιαγωγείου »μας»

 

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

2 Responses to Πρόγραμμα Out of Eden Learn του Πανεπιστημίου Harvard: 2ο στάδιο

  1. Ο/Η Εύη Σπυράτου λέει:

    Συγχαρητήρια! Πολύ ωραίος χάρτης!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.