Ανακοίνωση για τη Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Webex)

Από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 και για όλο το διάστημα που θα διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων, οι μαθητές συμμετέχουν σε σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας Webex.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του νηπιαγωγείου λαμβάνοντας υπόψη τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών, τον ετήσιο προγραμματισμό, καθώς επίσης και την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος “Εργαστήρια Δεξιοτήτων” του Υπουργείου Παιδείας, αποφάσισε την  υλοποίηση του ωρολογίου προγράμματος για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση με συνδιδασκαλία των δύο νηπιαγωγών, Παρίση Μαριολένη  και Λυμπεροπούλου Αίμη. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές θα εισέρχονται μία μέρα στη διαδικτυακή τάξη της μίας εκπαιδευτικού και την επόμενη της άλλης. Καθημερινά και οι δύο νηπιαγωγοί θα κάνουν ταυτόχρονα διδασκαλία. Έτσι, οι γονείς των μαθητών θα ενημερωθούν μέσω e-mail για το σύνδεσμο της ηλεκτρονικής διεύθυνσης της διαδικτυακής τάξης, στο οποίο θα εισέρχονται την κάθε μέρα της εβδομάδας.

Το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του νηπιαγωγείου για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων ως εξής:

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΩΡΑ ΩΡΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΕΠΠΣ-ΑΠΣ
14:10 – 14:40 30` ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΕΠΠΣ-ΑΠΣ

(ΡΟΥΤΙΝΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ/ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ)

15:00 – 15:30 30` ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΕΠΠΣ-ΑΠΣ
15:50 – 16:20 30` ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΕΠΠΣ-ΑΠΣ

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προγραμματίζονται στα πλαίσια της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης βασίζονται στις αρχές του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών και του Διαθεματικού Ενιαίου Πλαισίου Προγραμμάτων Σπουδών για το Νηπιαγωγείο.

Παρακάτω ακολουθούν οδηγίες για τη συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας Webex.

Οδηγίες για τη συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη

Για να συνδεθείτε σε τηλεδιάσκεψη WebEX πρέπει να γράψετε στον φυλλομετρητή σας (browser) τη δικτυακή διεύθυνση (url) της ηλεκτρονικής αίθουσας τηλεκπαίδευσης που σας έχει αποστείλει η εκπαιδευτικός.

Αυτή θα είναι της μορφής: https://minedu-…..webex.com/meet/…. .

Παρακαλούμε καταγράψτε κάπου ή αποθηκεύστε στα αγαπημένα (bookmarks) τις διευθύνσεις των ηλεκτρονικών τάξεων που σας κοινοποιούν οι εκπαιδευτικοί.

Την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε σε τηλεδιάσκεψη, αυτόματα θα σας κατέβει το πρόγραμμα που πρέπει να εγκαταστήσετε, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1ο:     

  

Βήμα 2ο:

    

Βήμα 3ο: Στο πλαίσιο πληκτρολογείται το όνομα του παιδιού.

Βήμα 4ο:

Βήμα 5ο:

Βήμα 6ο: Βασικά εργαλεία (κουμπιά) της διαδικτυακής τάξης.

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ.

Στη συνέχεια ακολουθούν τα βήματα περιληπτικά.

  1. Λαμβάνεις από τον/την εκπαιδευτικό ηλεκτρονικό μήνυμα (email, chat) με το σύνδεσμο (link) της ψηφιακής τάξης.
  2. Πατάς το σύνδεσμο και συνδέεσαι
    1. Χρήση υπολογιστή: επιλέγεις Open Cisco Webex Meetings ή κατεβάζεις την εφαρμογή (open the desktop app). Εφόσον συνδεθείς μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser), δεν απαιτείται η συμπλήρωση email.
    2. Χρήση tablet/κινητού: θα σου ζητηθεί η εγκατάσταση της εφαρμογής Webex Meetings.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

  • Απαγορεύεται ρητά η καταγραφή της εικόνας, της ομιλίας και η λήψη φωτογραφιών με χρήση οποιουδήποτε μέσου, κατά τη διάρκεια των δικτυακών μαθημάτων. Ενέργειες τέτοιου τύπου είναι παράνομες και συνεπάγονται αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.
  • Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, για να αποφευχθεί το θόρυβος παρακαλούμε να έχετε τα μικρόφωνα κλειστά και να τα ανοίγετε όταν δίνεται ο λόγος στα παιδιά ή όταν θέλουν να απαντήσουν. Δίνεται η επιλογή σηκώματος χεριού για να πάρει το παιδί το λόγο.
  • Παρακαλούμε να έχετε κοντά σας λευκά χαρτιά και μαρκαδόρους σε περίπτωση που χρειαστούν για τις δραστηριότητές μας.
  • Επίσης, παρακαλούμε στην πρώτη μας διαδικτυακή συνάντηση να εισέλθετε στην πλατφόρμα 10 λεπτά νωρίτερα μέχρι να εξοικειωθούμε όλοι.

Για οποιαδήποτε δυσκολία παρακαλούμε επικοινωνείτε μαζί μας στο mail@nip-ag-thekl.kef.sch.gr.

ευχαριστούμε,

το διδακτικό προσωπικό του νηπιαγωγείου

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.