Μετάβαση στο Δημοτικό Σχολείο!!!

Το νηπιαγωγείο ως φορέας κοινωνικοποίησης του παιδιού ( μετά την οικογένεια ), πρέπει να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις ώστε τα παιδιά να αναπτύσσονται και να κοινωνικοποιούνται ομαλά και πολύπλευρα. Στα πλαίσια λοιπόν του Προγράμματος Σπουδών υλοποιήσαμε δράσεις Ομαλής Μετάβασης σε συνεργασία με την διευθύντρια και  τις δασκάλες του  Δημοτικού Σχολείου Τεμένης.

Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν ήταν οι εξής:

  • Ανίχνευση πρότερων γνώσεων των παιδιών για το Δημοτικό Σχολείο. Συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τις πηγές πληροφόρησης όσον αφορά στο Δημοτικό Σχολείο.
  • Ενημέρωση των νηπίων για την επίσκεψη, κατάθεση απόψεων για το πώς θα πάμε, ποιόν πρέπει να ενημερώσουμε και πως. Ανίχνευση γνώσεων για το δημοτικό(ποιος ηγείται, αν διδάσκει, τι κάνουν οι άλλοι δάσκαλοι και πόσοι είναι, ποιος είναι μαζί με τα παιδιά στο διάλειμμα κ.λ.π
  • Πρώτη επίσκεψη στο δημοτικό, υποδοχή από την Δ/ντρια κ. Σουλάνη Αλέκα γνωριμία με τον προαύλιο χώρο. Η πρώτη επίσκεψη συνδυάστηκε με το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο που ήρθε στο Δημοτικό σχολείο Τέμενης . Μία Εκδήλωση Αστρονομίας που περιελάμβανε παρατήρηση με τηλεσκόπιο  και στη συνέχεια προβολές .
  • Δεύτερη επίσκεψη στο Δημοτικό..  Τα παιδιά μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους πήγαν και τραγούδησαν τα χελιδονίσματα στην Διευθύντρια και μαζί της έκαναν επίσκεψη στην Α΄τάξη και είπαν τα κάλαντα στους παλιούς συμμαθητές τους.
  • Η Τρίτη επαφή μας έγινε με τους μαθητές της Δ΄τάξης και με εκπ/κό την κ. Χριστίνα Κοκοτή, ήρθαν να μας ψάλλουν τα κάλαντα του Λαζάρου δείχνοντάς πώς το σχολείο έχει συνέχεια.
  • Μετά από πρόσκλησή μας υποδεχτήκαμε στο νηπιαγωγείο μας τη γυμνάστρια κ. Γεωργάκη Αλεξάνδρα όπου μας έκανε μάθημα φυσικής αγωγής οργανώνοντας ομαδικά παιχνίδια στην αυλή του σχολείου μας.
  • Τέλος πριν τη λήξη του σχολικού έτους τα νήπιά μας υποδέχθηκε η εκπ/κόςτης της Α΄τάξης  κ. Κάντζαρη Μαρία όπου πέρασαν ένα πρωινό ως «πρωτάκια». Ξεκίνησαν με την καθιερωμένη πρωινή προσευχή στο προαύλιο χώρο με όλες τις τάξεις . Κατόπιν μπήκαν στην αίθουσα της Α΄ τάξης κάνοντας το πρώτο τους μάθημα. Το κουδούνι χτύπησε και όλοι μαζί έκαναν και το πρώτο τους διάλειμμα και έφαγαν το κολατσιό τους στην αυλή όπως τα υπόλοιπα παιδιά. Επιστροφή στο σχολείο, συζήτηση για όσα είδαμε και ακούσαμε ,εντυπώσεις και συναισθήματα από το δημοτικό.

Ήταν μια όμορφη εμπειρία και τα παιδιά μας είπαν ότι πέρασαν ωραία, χάρηκαν που συμμετείχαν στο μάθημα ένιωσαν αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό!!

Το  πέρασμα  από  το  Νηπιαγωγείο  στο  Δημοτικό  Σχολείο  είναι  αναπόφευκτη αλλαγή  στη  ζωή  του  παιδιού  μας  και  στη  δική  μας.   Όπως  και  με  τις  άλλες  αλλαγές,  χρειάζεται  χρόνος,  υπομονή  και  θετική  στάση  από  όλα  τα  εμπλεκόμενα  μέρη.

εικόνα Viber 2024 03 20 21 47 20 006 Αντίγραφο 768x422 1    εικόνα Viber 2024 06 17 17 05 39 281 Μετάβασηεικόνα Viber 2024 06 17 17 05 34 950εικόνα Viber 2024 06 17 17 05 39 281εικόνα Viber 2024 06 17 17 05 37 964εικόνα Viber 2024 06 17 17 05 36 368

Ευχαριστούμε την Δ.ντρια και τις δασκάλες του Δημοτικού σχολείου για την συνεργασία τους και την ανταλλαγή εμπειριών!!!

 

Κατηγορίες: Ομαλή μετάβαση. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.