Εκδήλωση- “Εγώ και Εσύ..Δυναμώνουμε Μαζί”

Το Σχέδιο Δράσης που  σχεδίασε και  υλοποίησε το σχολείο μας « Σχέσεις μεταξύ των μαθητών», για την σχολική χρονιά 2023-24 έχει τίτλο: «Φίλοι, φίλοι… καρυοφίλι».

Η διαδικασία αποτύπωσης της κατάστασης που επικρατεί στη σχολική μας μονάδα, μας έκανε να σκεφτούμε πολύ  σε σχέση  με τις μεταξύ των μαθητών σχέσεις και πώς αυτές να μπορούσαν να βελτιωθούν. Μας απασχόλησε πολύ η  λεκτική βία του τύπου «δε σε έχω φίλο» που χρησιμοποιείται από αρκετά παιδιά καθώς επίσης θεωρήσαμε  ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε παιδιά απομονωμένα που δυσκολεύονταν να παίξουν.

Βασικός σκοπός του σχεδίου δράσης ήταν η  βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων των παιδιών και η μη βίαιη επίλυση των συγκρούσεων τους. Επίσης ο σεβασμός των άλλων παιδιών της ομάδας και η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Για να πετύχουμε τον στόχο μας υλοποιήσαμε Προγράμματα Αγωγής Υγείας σε  συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις», επίσης στο πλαίσιο των Εργαστηρίων δεξιοτήτων αναλάβαμε πρόγραμμα για την συνεργασία και  μπήκαμε σε δίκτυο σχολικών μονάδων με τίτλο «Εγώ & Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί», έτσι ώστε να  βοηθηθούμε όλοι στο σχολικό περιβάλλον( μαθητές ,γονείς και εκπαιδευτικοί)με επιμορφώσεις  και δράσεις.

Στο πλαίσιο των  Προγραμμάτων το σχολείο μας θα συμμετέχει  στην Τελική Εκδήλωση του Δικτύου σχολικών μονάδων Αιγιαλείας με τίτλο «Εγώ & Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί», την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 και ώρες 9.30π.μ. έως 12μ.μ, στον Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Μυρτιάς στο Αίγιο που διοργανώνουν το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» και το Τμήμα Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Π.Ε. Αχαΐας.

Το πρόγραμμα «Εγώ & Εσύ…Δυναμώνουμε Μαζί» στοχεύει στην ενίσχυση της προσωπικότητας, των κοινωνικών δεξιοτήτων και των  διαπροσωπικών σχέσεων των μαθητών, ώστε να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, χωρίς να καταφεύγουν σε συμπεριφορές που  βλάπτουν την σωματική και ψυχική τους υγεία.

Όταν λέμε ότι συνεργαζόμαστε, εννοούμε ότι δουλεύουμε όλοι μαζί, ότι αγωνιζόμαστε για τον ίδιο σκοπό, προχωράμε μαζί, συμμετέχουμε μαζί με άλλους για να πετύχουμε έναν κοινό στόχο.

Η συνεργασία είναι πάντα αμφίδρομη: εγώ βοηθώ τους άλλους και οι άλλοι βοηθούν εμένα.

Ekdilosi Diktiou Ego Esu.Dinamonoume Mazi Aigio 003 1εικόνα Viber 2024 05 24 10 31 36 589  εικόνα Viber 2024 05 24 10 31 37 914 εικόνα Viber 2024 05 24 10 31 38 472 εικόνα Viber 2024 05 24 10 31 39 127Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την εξαιρετική παρουσία τους πάνω στην σκηνή και για την άψογη μεταξύ τους συνεργασία !!!

Κατηγορίες: Αγωγή Υγείας, Εκδηλώσεις, Σχέδιο Δράσης. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.