ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς,

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας κατά τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας των σχολείων λόγω του κορονοϊού τα μαθήματα θα συνεχίσουν να γίνονται με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δηλαδή μέσω internet ή μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
Για το σκοπό αυτό πρέπει κάθε μαθητής να διαθέτει ηλεκτρονικό υπολογιστή (pc) ή τάμπλετ ή έξυπνο κινητό τηλέφωνο( smartphone) με εγκατεστημένη την εφαρμογή Cisco Webex Meetings .
Επίσης πρέπει να υπάρχει στο σπίτι σύνδεση internet (ασύρματη ή καλωδιακή) ή σύνδεση κινητής τηλεφωνίας που να παρέχει δεδομένα (data). Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις η σύνδεση μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας ΜΟΝΟΝ για την τηλεκπαίδευση είναι δωρεάν σε όποια εταιρία κι αν είστε συνδεμένοι.
Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18/11/2020 και θα διαρκέσει για όσο διάστημα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.
Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
1η διδακτική ώρα: 14:10-14:40
Διάλειμμα
2η διδακτική ώρα: 15:00-15:30
Διάλειμμα
3η διδακτική ώρα: 15:50-16:20

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι θα πρέπει να κάνετε είσοδο στην πλατφόρμα e-me, με τους κωδικούς εισόδου του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου  εδώ  ώστε να εγγραφεί το παιδί στα μαθήματα και να βρείτε τον σύνδεσμο της ηλεκτρονικής τάξης (webex).

Oδηγίες εγγραφής στην e-class
https://youtu.be/CiK-oHZn8p0

Οδηγίες σύνδεσης στο webex από κινητό


Λήψη αρχείου

Οδηγίες σύνδεσης στο webex από υπολογιστή


Λήψη αρχείου

Οδηγίες σύνδεσης με δεδομένα κινητής τηλεφωνίας (data)


Λήψη αρχείου

Για ό,τι απορία έχετε μπορείτε να στείλετε email

Και μην ξεχνάτε…..

Μένουμε όσο μπορούμε περισσότερο στο σπίτι για να είμαστε όλοι καλά και να τα ξαναπούμε από κοντά σύντομα!!!