Εγγραφές μαθητών/τριών στο Νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2023-2024

  • Για το σχολικό έτος 2023-2024 οι εγγραφές στο Νηπιαγωγείο θα πραγματοποιηθούν από  1 έως 20 Μαρτίου 2023.
  • Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2023-2024, θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής, όπως αυτή ορίζεται στις σχετικές διατάξεις του άρθρου 34 του ν. 4704/2020 (Α’133). Σύμφωνα με αυτές, στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2023-24, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2019. 
  • Η εγγραφή πρoνηπίου στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα, ο γονέας δηλώνει αν επιθυμεί την συμμετοχή του μαθητή στο ολοήμερο τμήμα ή στο αναβαθμισμένο ολοήμερο τμήμα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής. Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Οι γονείς, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία, αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων taxisnet και συμπληρώνουν τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνονται για την πορεία της αίτησης.

Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή.Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα my school και παρέχει στους γονείς/κηδεμόνες κατάλογο των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή τους μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και οι γονείς/κηδεμόνες επιλέγουν το/τα τέκνο/α για το/τα οποίο/α επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμούν να εγγράψουν, έχουν τη δυνατότητα να εισάγουν μόνοι τους τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσουν τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή.

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας.

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής.

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα.

στ) επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ  

1.Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) που συμπληρώνει ο παιδίατρος.

2.Φωτοτυπία των σελίδων εμβολιασμού και της πρώτης σελίδας με τα στοιχεία του μαθητή από το Βιβλιάριο Υγείας.

3.Αίτηση εγγραφής.

4.Υπεύθυνη δήλωση έτερου γονέα/κηδεμόνα περί συναίνεσης εγγραφής.

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

1.Εάν το παιδί πάσχει από χρόνια ασθένεια, φωτοτυπία σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης.

2.Βεβαίωση από ΚΕΣΥ ή Δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία σε περίπτωση μαθητών-τριων με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

3Φωτοτυπία Δικαστικής Απόφασης ή Ιδιωτικού Συμφωνητικού Επιμέλειας (σε περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης).

Οι αλλοδαποί μαθητές, εγγράφονται στο Νηπιαγωγείο, προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παραπάνω,καθώς και ληξιαρχική πράξη γέννησης  ή ομοειδές πιστοποιητικόεπίσημα μεταφρασμένο,χωρίς να είναι απαραίτητη η πρόσφατη ημερομηνία έκδοσης.

  • Για  πληροφορίες, σχετικά με τις εγγραφές καθημερινά στο τηλέφωνο: 2741098771 από τις 11:30 μ.μ μέχρι τις 12:45 μ.μ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ



Λήψη αρχείου

 

 

Τσικνοπέμπτη μου μυρίζει, το σουβλάκι που αχνίζει!

Τηρώντας το έθιμο της Τσικνοπέμπτης τσικνίσαμε στο Nηπιαγωγείο μας, αλλά έχουμε παραγγελίες και για το σπίτι:

για παιχνίδοσουβλάκια 3

Η μέρα κύλισε με κατασκευές, κέφι, παιχνίδι και νόστιμο φαγητό που μας ετοίμασαν οι καταπληκτικές μανούλες! για παιχνίδοσουβλάκια 1

για παιχνίδοσουβλάκια 4

 

για παιχνίδοσουβλάκια

 

Σας ευχόμαστε και του χρόνου και καλές Απόκριες!

 

Εργαστήρια Δεξιοτήτων: “Υπεύθυνα παιδιά-Υπερασπιστές των ζώων”

Οι στόχοι του προγράμματος είναι: α) να κατανοήσουν οι μαθητές/τριες την σχέση αλληλεξάρτησης ανάμεσα στα ζώα και στον άνθρωπο, β)να κατανοήσουν ότι ο άνθρωπος δεν σέβεται τα ζώα για αυτά που μας προσφέρουν, γ) να μάθουν ότι τα υπερκμεταλλεύται για να καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες σε ζωικά προϊόντα και δ) να αντιληφθούν ότι η στάση σεβασμού απέναντι στα ζώα είναι μια στάση που ενισχύει το αίσθημα ευθύνης.

Σε πρώτη φάση εξετάζουμε τις πρότερες γνώσεις των νηπίων σε σχέση με τα ζώα και κατά τη διάρκεια εισάγουμε και νέες έννοιες.

1

Ανάλυση του ποιήματος και εικονογράφηση από τα παιδιά

2

Δημιουργούμε εννοιολογικό χάρτη όπου τα νήπια αποτυπώνουν την προσφορά των ζώων προς τον άνθρωπο καθώς και αυτή του ανθρώπου προς αυτά. Με αυτόν τον τρόπο κατανοούν πόσο απαραίτητα είναι στη ζωή μας.

3

Ο ζωγράφος Σαγκάλ μας μιλάει για την σχέση αλληλεξάρτησης μεταξύ ανθρώπου και ζώων. Οι μαθητές να αντιληφθούν τη σχέση αλληλεξάρτησης μεταξύ ανθρώπου και ζώου μέσα από ένα έργο τέχνης του με τίτλο: «Εγώ και το χωριό»

4

Τα παιδιά παρατηρούν, συγκρίνουν, σκέφτονται, συζητούν. Κάποια ζώα που απεικονίζονται στις εικόνες τα εκτρέφει ο άνθρωπος στο φυσικό τους περιβάλλον ενώ κάποια άλλα τα εκτρέφει κλεισμένα σε κλουβιά σε εκτροφεία βιομηχανικές μονάδες παραγωγής ζώων. Συμπεραίνουμε ότι αυτός ο υπερκαταναλωτισμός οδήγησε τον άνθρωπο στην ανάγκη να δημιουργήσει εκτροφεία για τη μαζική παραγωγή των προϊόντων.

6

Οι μαθητές γνωρίζουν το κείμενο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων των Ζώων και καλούνται να απεικονίσουν με μια ζωγραφιά κάποιο δικαίωμα.

5

Τι χρειάζονται τα ζώα;

7

Με αφορμή το παραμύθι:“Ξουτ” της Φωτεινής Τσάμπρα και της Ζωής Σκαλίδη μιλάμε για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα.

8

Τι θέλουν από εμάς τα ζώα;

9

Στην τάξη φτιάχνουμε με κουτιά και άλλα υλικά, σπιτάκια για γατάκια και ταΐστρες για τα πουλάκια του χειμώνα.

10

Υπάρχει μια πολύ στενή και αλληλένδετη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και τα ζώα. ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΖΩΑ

Οι Τρεις Ιεράρχες

Ως Τρεις Ιεράρχες αναφέρονται οι τρεις επιφανείς άγιοι και θεολόγοι της χριστιανικής θρησκείας, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος.

Από τα τέλη του 4ου αιώνα  υπάρχει και για τους τρεις μια κοινή γιορτή στις 30 Ιανουαρίου κάθε έτους. Από το 1842 η γιορτή καθιερώθηκε ως εκπαιδευτική από τη σύγκλητο του πανεπιστήμιου Αθηνών.

Εμείς στο Νηπιαγωγείο μας, για να τους τιμήσουμε, αναφερθήκαμε στη ζωή τους, στην προσφορά τους στα γράμματα και μάθαμε την παρακάτω προσευχούλα :

Προσευχή για τους τρεις Ιεράρχες

Τα χεράκια μου σταυρώνω,

τη φωνούλα μου υψώνω

και σας παρακαλώ  θερμά,

Ιεράρχες ταπεινά:

Εσείς που είστε οι φωστήρες

και του κόσμου οι σωτήρες

φωτίστε κι έμενα το μικρό

να είμαι  πρώτο στο σχολειό.

Οι δραστηριότητές μας:

χωρίς τίτλο 15

χωρίς τίτλο 16

 

Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Μελά για την προσφορά του!

θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς το Ίδρυμα Μελά για την ευγενική  προσφορά παιδαγωγικού υλικού προς το Νηπιαγωγείο μας. Η συνεισφορά σας είναι σημαντική και ουσιαστική τόσο για τους μαθητές όσο και για την εκπαιδευτικό. Τα υλικά της χορηγίας σας θα τονώσουν την καθημερινή μας εκπαιδευτική διαδικασία και θα εμπλουτίσουν τις δραστηριότητές μας.

Είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες χορηγίες, γιατί ενισχύουν το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μας για την άμεση ανταπόκριση  και το ενδιαφέρον σας.πολύ