Χριστουγεννιάτικες Κάρτες με Μαντινάδες eTwinning

c2b75cd88 1Το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στο έργο etwinning Χριστουγεννιάτικες Κάρτες με Μαντινάδες . Σκοπός του έργου ήταν τα παιδιά με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών να δημιουργήσουν αξιοποιώντας την δημιουργικότητα και φαντασία τους ,μία χριστουγεννιάτικη μαντινάδα και να την αποτυπώσουν εικαστικά μέσα σε μια ομαδική  χριστουγεννιάτικη κάρτα όπως αυτά επιθυμούσαν μαθαίνοντας ταυτόχρονα την εθιμοτυπική αξία της. Μέσα στην κάρτα τα παιδιά θα έγραφαν τις μαντιναδοευχές .

Το έργο ,με ιδρυτές  συντονιστές τις συναδέλφους  κ. Μαρία Γουργιώτη Νηπιαγωγείο Σεισίου και κ. Ελένη Ζερβάκη Νηπιαγωγείο Γουρνών, ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2021 Σε αυτό συμμετείχαν 21 νηπιαγωγεία, 37 εκπαιδευτικοί και 445 μαθητές.

 

Ως αφορμή αλλά και πηγή έμπνευσης χρησιμοποιήθηκε η παρουσίαση από το παρακάτω sway η οποία σταδιακά εμπλουτίστηκε με τις ιδέες και  τις δράσεις και των άλλων εταίρων.


Μετάβαση στο sway.office.com.

Μια πολύ όμορφη συνεργασία, μια πολύ ευφάνταστη δουλειά που έσμιξε νηπιαγωγεία από όλη την Ελλάδα ….Τα νηπιάκια μου το χάρηκαν τόσο πολύ !Δημιούργησαν με χαρά και αλληλεπιδράσαμε σε ένα όμορφο αποτέλεσμα.Ευχαριστούμε για αυτή την ευκαιρία που μας δόθηκε να συμμετέχουμε σε αυτό το μελωδικό έργο γεμάτο από την θετική ενέργεια των ευχών !!

ΣΟΥΛΗΝΑΡΙΟΥ eTwinning Χριστουγεννιάτικες Κάρτες με Μαντινάδεςviptalisman 161955

viptalisman 144985viptalisman 166367 1viptalisman 179329

viptalisman 146559viptalisman 105248viptalisman 2626viptalisman 2627viptalisman 976ΣΟΥΛΗΝΑΡΙΟΥ eTwinning Χριστουγεννιάτικες Κάρτες με Μαντινάδες

Οι εντυπώσεις των εκπαiδευτικών και των μαθητών συγκεντρώθηκαν στο παρακάτω padlet δείτε εδώ

Τα παιδιά αξιολόγησαν το έργο αποτυπώνοντας τις απόψεις τους μέσω του ιχνογραφήματός  σε ένα φύλλο καταγραφής.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Σουληναρίου είπαν για  το έργο

Από το υλικό που συγκεντρώθηκε από τους εταίρους δημιουργήθηκε ένα ebook και ένα βίντεο με τα έργα όλων των νηπιαγωγείων. Ακολουθεί το VIDEO με τις ηχητικές παραγωγές όλων των συνεργαζόμενων Νηπιαγωγείων.

EBOOKhttps://read.bookcreator.com/NbEUSxN8BwfDQSG5cIr3kF0F5KY2/_gk2XfS7TCaXRcennfrLzg?fbclid=IwAR114BCCf_0sk7CXvHBZLR3RkXWxUHyz_rm02yNAhWLS9rq0IcfDCQ7dE9U

Ας ευχηθούμε οι παιδικές ευχές να ζεστάνουν τις καρδιές όλου του κόσμου .

Χρόνια Πολλά !!