Εγγραφή στο Νηπιαγωγείο 2021-2022

Λαμβάνοντας υπόψη την περ. α της παρ. 4 του άρθρου 6, του ΠΔ 79/2017 (Α 109) όπως τροποποιήθηκεμε την παρ. 1 του άρθρου 44 του ν. 4777/2021 (Α 25) οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2021-2022 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021.
Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της
Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,
Oι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, από το σχολικό έτος
2020-2021 και εφεξής, γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής,
σύμφωνα με το άρθρο 1, της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/
Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2021-2022, θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που έχουν
συμπληρώσει  την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής  την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα,εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-22, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2016 και το 2017 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.
Από το σχολικό έτος 2021-2022, σύμφωνα με τις προβλέψεις της παρ. 4 του άρθρου 3 του νόμου
1566/1985 (Α 167), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 34 του ν. 4704/2020 (Α 133) η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους Δήμους της χώρας. Συγκεκριμένα, οι γονείς από την 1η έως την 20ή Μαρτίου 2021 θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις εγγραφής στο νηπιαγωγείο , αναλόγως πού ανήκουν σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας ως ακολούθως:

Για τους γονείς που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας , η αίτηση μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Νηπιαγωγείο ύστερα από επικοινωνία με την Προϊσταμένη και τον ορισμό της ώρας εισόδου .  Κατά την είσοδο στο σχολείο  θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την πρόληψη του   covit 19.Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του σχολείου και στο email .

Με εκτίμηση

η Προϊσταμένη   του Νηπιαγωγείου

 

eTwinning (Μ.Α.Σ.Κ.Α.)Μαθητές Ανακαλύπτουν Συναισθήματα Και Ανθρώπους

Με το έργο αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε στους μαθητές τη γνώση ότι η μάσκα , είχε σημαντική θέση στην Τέχνη , στον Πολιτισμό , αλλά και στην κοινωνικοποίηση και την ψυχολογία των ανθρώπων .
Με δεδομένο ότι η μάσκα στα παιδιά στην ηλικία αυτή με την καθημερινη χρήση της λόγω της πανδημιάς covit19, δυσχεραίνει την αντίληψη και συνείδηση των συναισθημάτων, το έργο θα προσπαθήσει να αποδώσει ψυχική ευεξία και λύσεις αυτορρύθμισης και συναισθηματικής αποφόρτισης των νηπίων σε σχέση με τη χρήση της .

Ο χαμαιλέοντας ως ιδεότυπος της προσαρμοστικότητας επιλέχτηκε να αποτελεί τη μασκότ του έργου (Μ.Α.Σ.Κ.Α.) Μαθητές Ανακαλύπτουν Συναισθήματα Και Ανθρώπους.

η δύναμη των λέξεων

Οι λέξεις έχουν πάντα τόση κρυμμένη δύναμη…Οι λέξεις μας ανοίγουν ένα δρόμο ή μας κλείνουν ένα όνειρο…Οι λέξεις ζεσταίνουν ή παγώνουν τις ψυχές .Για το παιδί της νηπιακής ηλικίας οι λέξεις είναι κάτι που τώρα πλάθεται και αποκτάει την αξία του στην καθημερινότητα του…. Μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του, και στην συναισθηματική του ωρίμανση.Το μόνο που χρειάζεται για τη δυναμη των λέξεων είναι να είναι αληθινές…Το παραμύθι  “Ο ραφτακος των λέξεων” του Αντώνη Παπαθεοδούλου κατορθώνει  να μιλήσει στη ψυχή των παιδιών για τη δύναμη της γλώσσας,τη ζεστασιά της αγάπης, και της επικοινωνίας https://video.link/w/6zyWb

Με αφορμή το παραμύθι  κάποια από τα κασκόλ που με ζεστές λέξεις ράφτηκαν…