τα παραμύθια του Σαββατοκύριακου…

Παραμύθια για να ονειρευτούμε απόψε …αν σου αρέσει κάποιο, γράψε τον τίτλο και ζωγράφισε ή βρες τους ήρωες και τα γράμματά τους .Μετά βάλε το έργο σου εδώ στο διαδραστικό μας  πίνακα .

1.  “Η αλεπού η καπελού”, Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη, εκδόσεις Σαββάλας

https://safeYouTube.net/w/mADI

 

2.Οι φορεσιές του φεγγαριού”της Σοφία Μαντουβάλου (εκδόσεις Κέδρος) σε αφήγηση Μαρίας Ναυπλιώτου.

3.“Ο φεγγαροσκεπαστής”Του Eric Puybaret
Εικονογράφηση: Eric Puybaret
Εκδόσεις: Αίσωπος.Διαβάζει η ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη

πηγή http://www.mikrosanagnostis.gr/

Επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Αγαπημένα μου παιδιά και Γονείς , πέρασαν σχεδόν τρείς μήνες από την μέρα που αποχωριστήκαμε λόγω covit19.Όλο αυτό τον καιρό Μείναμε σπίτι …μαζί!!Κάναμε πολλές εργασίες και ζωγραφιές , παίξαμε ανακαλύψαμε , ακούσαμε και διαβάσαμε βιβλία , κάναμε πειράματα , φτιάξαμε χάρτινους πύργους με ρολά κάναμε κάμπινγκ ,φτιάξαμε κούκλες , φτιάξαμε στεφάνια λουλουδιών ,γιορτάσαμε και χαρήκαμε, μοιραστήκαμε τόσα πολλά …που θα θυμόμαστε στην καρδιά μας για πάντα …

Ήρθε η ώρα που μας είπαν πως μπορούμε να επιστρέψουμε στο σχολείο με νέους κανόνες και αποστάσεις. Ναι παιδιά !!Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020  το σχολείο θα είναι εκεί να σας περιμένει στην μεγάλη και φιλόξενη  αγκαλιά του. Τη  μέρα που αποχωριστήκαμε φτιάξαμε χελιδονοφωλιές και τώρα σαν χελιδονάκια στην παλιά φωλιά ας γυρίσουμε!!

Ακολουθήσαμε τους νέους κανόνες και τον νόμο , φτιάξαμε πάλι τις αίθουσες και τώρα το κάθε παιδάκι θα έχει τη δική του θέση   και  σε κάθε τραπεζάκι θα κάθονται μόνο δύο παιδιά όπως μας έχει βάλει τα καρεκλάκια η δασκάλα μας, ώστε να πετύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή απόσταση με ίδιο προσανατολισμό   . Θα  έχουμε τα δικά μας πράγματα μπογιές μολύβια ψαλιδάκι και ότι άλλο, και δεν θα τα μοιραζόμαστε , όχι γιατί δεν αγαπιόμαστε αλλά  γιατί νοιαζόμαστε για την υγεία των άλλων , την δική μας και της οικογένειας μας. Το σχολείο μας θα έχει λιγότερα παιχνίδια ώστε  κάθε μέρα να πλένονται και να επανατοποθετούνται για χρήση.

Οι αίθουσες μας θα αερίζονται διαρκώς για αυτό να φέρετε ζακετούλα μαζί σας .Η κυρία καθαρίστρια έχει εντολή  να βρίσκεται στο σχολείο μας για να  καθαρίζει δυο φορές, μια κατά τα διαλείμματα και μια στο πέρας του μαθήματος .

Η παρεούλα μας, θα είναι κάπως αλλιώς φτιαγμένη μα  με την ίδια αγάπη και προσμονή  μας  περιμένει  . Παιδιά μου , δεν θα βγαίνουμε κοινά διαλείμματα  και το κάθε τμήμα θα κάνει δικό του διάλειμμα διαδοχικά  και θα έχει  δικό του χώρο στην αυλή για δραστηριότητες με επίβλεψη και τηρουμένων των  απαραίτητων αποστάσεων .

Θα πλένουμε  πολλές φορές στη διάρκεια της μέρας τα χέρια μας και θα χρησιμοποιούμε αντισηπτικά κάθε φορά που τελειώνουμε μία δραστηριότητα !Επειδή οι μαθητές  στο κάθε τμήμα του σχολείου μας δεν ξεπερνούν τους 15 ,τα τμήματα θα λειτουργούν καθημερινά  . Το απογευματινό προαιρετικό τμήμα δεν θα λειτουργήσει μέχρι νεωτέρας .

Για την ασφαλή υποδοχή και υγιεινή , όλοι οι χώροι , τα παιχνίδια και το εποπτικό υλικό του νηπιαγωγείου έχουν καθαριστεί επισταμένα. Έχουμε προμηθευτεί με τη βοήθεια της Σχολικής Επιτροπής  του Δήμου μας, όλα τα απαραίτητα για τον καθαρισμό, απολύμανση των χώρων και για την προστασία μας.

Η προσέλευση των παιδιών θα γίνεται ως εξής:

Πρώτα θα γίνεται η προσέλευση των μεταφερόμενων κι αφου βάλουν αντισηπτικό και πλύνουν τα χέρια τους, θα συνεχίζουμε με την προσέλευση των υπόλοιπων παιδιών.

Θα φέρνετε τα παιδιά μέχρι την πόρτα της  αυλής μας, και θα τα παραδίδετε στις Νηπιαγωγούς που έχουν οριστεί υπεύθυνες. Η αποχώρηση θα γίνεται  ανά τμήμα και οι γονείς θα περιμένετε έξω  από την αυλή ώστε να παραλάβετε τα παιδιά από τις νηπιαγωγούς , σε χώρους που έχουν οριστεί για το κάθε τμήμα .

Κάθε πρωί, πριν την προσέλευση στο σχολείο, θα γίνεται θερμομέτρηση των παιδιών από σας στο σπίτι. Στο παραμικρό ύποπτο σύμπτωμα (δέκατα, βήχας, μπουκωμένη μύτη, κόπωση, δυσκολία αναπνοής, διάρροια, εμετός) κρατήστε  το παιδί σπίτι και , μόνο, όταν  το επιτρέψει ο παιδίατρος θα επανέλθει.Μην ξεχνάτε να ενημερώσετε το Νηπιαγωγείο  καθ’ όλη την  πορεία της ασθένειάς του!Αν κατά την διάρκεια του προγράμματος του νηπιαγωγείου, ένα παιδί εμφανίσει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, ειδοποιείστε ώστε να το παραλάβετε αμέσως και ενημερώνετε το νηπιαγωγείο καθ’ όλη την  πορεία της ασθένειάς του (αν υφίσταται). Πρέπει να έρθετε να πάρετε αμέσως το παιδί αν ειδοποιηθείτε.

Στο σχολείο έχει διαμορφωθεί αεριζόμενος  χώρος ως χώρος αναμονής παιδιών που παρουσιάζουν συμπτώματα.

Στη διάρκεια της ημέρας στο χώρο του σχολείου θα εισέρχονται μόνο οι μαθητές μας και  το διδακτικό  προσωπικό .Δεν θα εισέρχεται κανένας άλλος  στο χώρο του σχολείου και αν αυτό συμβεί  θα τηρείται λεπτομερές ημερολόγιο για την περίπτωση ιχνηλάτησης κρούσματος.

Η χρήση μάσκας  γαντιών και ασπίδας προστασίας είναι προαιρετική  για μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά υποχρεωτική  για το προσωπικό σε περίπτωση κοντινής απόστασης  με  τους  μαθητές και για παροχή φροντίδας .

Σχετικά με τους μεταφερόμενους μαθητές θα τηρηθεί ότι προβλέπει το

https://blogs.sch.gr/nipsoulin/files/2020/05/ΦΕΚ-1988_23-5-2020-τβ-Κανόνες-τήρησης-αποστάσεων-σε-ιδιωτικές-επιχειρήσεις-δημόσιες-υπηρεσίες-Νοσοκομεία-ιατρεία-εργαστήρια-κλπ.pdf

ΦΕΚ-1988_23-5-2020-τβ-Κανόνες-τήρησης-αποστάσεων-σε-ιδιωτικές-επιχειρήσεις-δημόσιες-υπηρεσίες-Νοσοκομεία-ιατρεία-εργαστήρια-κλπ

Αγαπητοί Γονείς σας ζητάμε να δείξετε την συνεργασία και την καλή διάθεση αυτή την φορά περισσότερο από κάθε άλλη ,ώστε να εφαρμόζετε με τα παιδιά και εκτός σχολείου αυτά που θα μαθαίνουμε  για να τα εκπαιδεύσουμε μαζί για τους σωστούς τρόπους προστασίας του εαυτού τους και των άλλων.

Σε περίπτωση που έχετε αποφασίσει να μην στείλετε το παιδί σας στο Νηπιαγωγείο παρακαλούμε να αποστείλετε στο μαιλ του Νηπιαγωγείου την σχετική  βεβαίωση  εως 31/5/2020 ώστε να γνωρίσουμε τον αριθμό των μαθητών που θα συμμετέχουν στα μαθήματα.Για τα παιδάκια που δεν θα επιστρέψουν στο σχολείο για αντικειμενικούς λόγους, θα συνεχιστεί ή εξ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση , είτε με emails είτε μέσω της ιστοσελίδας μας ή της  πλατφόρμας  webex, ώστε να διατηρήσουμε την επαφή με τους μαθητές που απουσιάζουν και να τους τροφοδοτούμε με δραστηριότητες .

Είμαστε έτοιμοι για μια επιστροφή σε μια νέα κανονικότητα  που ξέρουμε ότι δεν θα μπορέσουμε να αγκαλιαστούμε όπως θα θέλαμε και να κοιταχτούμε από κοντά στα μάτια ή να  σφίξουμε τα χεράκια μας.Τώρα  θα ψάξουμε για να βρούμε άλλους τρόπους να δείξουμε την αγάπη μας. 

 

Αυτό που προέχει είναι η προστασία της υγείας των παιδιών μας, της οικογένειάς μας, όλων μας, και η διασφάλιση ενός περιβάλλοντος  οργανωμένου με στόχο τη νίκη . Τη νίκη του covit19 !!Και θα τα καταφέρουμε γιατί είμαστε ομάδα γιατί όλοι μαζί μπορούμε , γιατί θα μάθουμε να περνάμε όμορφα και δημιουργικά όλοι μαζί  ξανά!!Γιατι κι εμείς όπως τα δέντρα έχουμε ρίζες , τις αναμνήσεις , τα όσα μας δένουν, όσα καταφέραμε κι όσα μεγάλα ακόμα μας περιμένουν!!

Καλή αντάμωση αγαπημένα μου παιδιά . Σας αγαπώ πολύ  εγώ ….το σχολείο σας , και σας περιμένω για να αρχίσει η καρδιά μου πάλι να χτυπά με το χαμόγελό σας !!!

 

Ένα εξαιρετικό βίντεο για θέαση από τοBlooMing Talhttps://safeyoutube.net/w/FSfH?fbclid=IwAR0hMn5gkqvZRGIh1qsjmWnqlI2FNJjxvcHdTkd_3THoN5pqwqL1pHhHUNIes

εντομάκια

Άλλη μια  ακόμα Άνοιξη φόρεσε το γιορτινό της φόρεμα .Τα μικρά ζουζούνια κάνουν παντού την παρουσία τους αισθητή και μας ζητούν να τα ανακαλύψουμε .Ας μάθουμε για τα έντομα ,παίζοντας δημιουργικά με την διαδραστική αυτή αφίσα.

Ημέρα Μουσείων 11η Αποστολή

Για την αποστολή αυτή χρειάζεται να βγάλεις  φωτογραφία κάποιο παλιό αντικείμενο που έχεις  στο σπίτι. Μπροστά από το αντικείμενο θα τοποθετήσεις  μια ταμπελίτσα με το όνομα και λίγα λόγια για το αντικείμενο σου πουθα μπεί στο συνεργατικό μουσείο μας .Και κάπως έτσι με τη δική σας  βοήθεια μικροί μου φίλοι …ένα συνεργατικό ψηφιακό μουσείο για το Νηπιαγωγείο μας έτοιμο, μαζί με άλλα δύο από σχολεία στο πρόγραμμα MENOYME ΣΠΙΤΙ ..ΜΑΖΙ!!

Η αποστολή σας είχε απόλυτη επιτυχία ! Μπράβο ΑΓΑΠΗΜΈΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣ…Καλή μας ξενάγηση!!https://view.genial.ly/5ebe9e53349a670e59974d48/guide-museum

Αγαπημένα μας παιδιά ας πάμε μια  βόλτα στο μουσείο… να  εξερευνήσουμε   μερικά από  τα παιχνίδια της 11ης αποστολής . πηγή :από τη σελίδα του twinspace.etwinning Μενουμε σπίτι ..μαζί!!

https://view.genial.ly/5eb53e54639bfa0d0fdc066c/game-breakout-to-moyseio-twn-moyseiwn

Καιρός για αριθμούς

Χρόνια Πολλά Αγαπημένο μας Μουσείο με ένα τραγούδι!!ΜΕΣ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ  https://safeyoutube.net/w/4FjF?fbclid=IwAR1UczhVrT2i12mhO4hgBlsPv31bop8KXwAxIBFQMSTU4pqK3UAJfWcPa3Q

10η Αποστολή- η συνταγή της καλύτερης μαμάς…παρέα με το Άκη Σπιτάκη

Ο Άκης  Σπιτάκης ζήτησε τη βοήθειά μας  για να φτιάξει την τέλεια συνταγή για την καλύτερη ΜΑΜΑ!!

https://video.sch.gr/asset/detail/O2HlcIVYOXWsQYiXxF3boWMW/cZsfJRtYVPQYgRohhvFcG3no

Κι εμείς βάλαμε τα δυνατά μας ,ψάξαμε, είδαμε πίνακες ζωγραφικής ακούσαμε τραγούδια και παραμύθια, φτιάξαμε κατασκευές …κι αποφασίσαμε για τα υλικά στη συνταγή της τέλειας μαμάς …αλλά στη δοσολογία δεν αποφασίσαμε. Πως να μετρήσεις την αγάπη , την αγκαλιά , τα χάδια, τα φιλιά της γλυκιάς σου της μαμάς?Η καθε μανούλα τα ανακατεύει ανάλογα με το παιδάκι της με αγάπη , αγκαλία και φιλιά!!!.Αφιερωμένο στις μανούλες μας!

 

Ηλεκρονική Εγγραφή στο Νηπιαγωγείο 2020-2021 – «Πρώτη εγγραφή» – Οδηγίες χρήσης εφαρμογής για κηδεμόνες- Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19

 Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων εγγραφής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση .

Οι εγγραφές , για το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr)

 https://proti-eggrafi.services.gov.gr/     με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, την οποία υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των νηπίων/προνηπίων για το νηπιαγωγείο που ανήκουν, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους και σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του νηπιαγωγείου.Οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία  της χώρας με το ΦΕΚ 90/Α/1-5-2020,παρ. 1 του άρθρου 35 τροποποιώντας  την περ. α΄ της παρ. 4 του άρθρου 6 του Π.Δ. 79/2017 (Α’ 109) θα πραγματοποιούνται από 15 έως 30 Μαΐου .

Διαβάστε αναλυτικά τις οδηγίες για την πρώτη  εγγραφή  στο Νηπιαγωγείο εδώ:



Λήψη αρχείου

 

 

 

 

Ένα παραμύθι πες μου

Eνα παραμύθι για να ονειρευτούμε και να παίξουμε . Είναι ο λύκος που έγινε μάγειρας συγγραφέας KASZA KEIKO. Μια ιστορία που μπορεί να μας δείξει ότι πολλές φορές η ευγένεια και η καλοσύνη μπορούν να αποτελούν λύση στην κακότροπη συμπεριφορά που μπορεί να αντιμετωπίσουμε .Απόλαυσε το παραμύθι https://safeYouTube.net/w/78OD και μετά μπορείς να παίξεις το παιχνίδι σειροθέτησης των καρτών σύμφωνα με την ιστορία https://learningapps.org watch?v=p7dvbnrp520 . Αν θέλεις, γράψε τον τίτλο και τον αγαπημένο σου ήρωα με μια ζωγραφιά και ανέβασε το έργο σου,στο διαδραστικό μας πίνακα .Καλά να περνάς!!

Μανούλα χρόνια σου πολλά !!

Σήμερα γιορτάζει το πιο ιερό πλάσμα στη γη η ΜΑΝΑ ο πλάστης των ψυχών και των σωμάτων!Η μητέρα έχει την πιο μεγάλη ευλογία και συνάμα την πιο μεγάλη ευθύνη γιατί συνειδητά κι ασυνείδητα διαμορφώνει την ανθρώπινη ύπαρξη. Μια διαδραστική κάρτα  δραστηριοτήτων και μια πολυμεσική παρουσίαση https://sway.office.com/s0E8S9hTGk15ktol?ref=Link για να της πούμε χρόνια πολλά με φιλιά και αγκαλίες !!Εξερευνήστε τις !ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΜΑΜΑ!!

Ζωγραφικός πίνακας της

Katie Berggren mother

Πηγή:Ακούγεται το τραγούδι “μαμά” Eleni Tsaridou