ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Φτάνοντας στο τέλος του Οκτωβρίου, παρουσιάζουμε με ιδιαίτερη υπερηφάνεια για την μεγάλη προσπάθεια των μικρών μαθητών μας μερικές από τις δράσεις: Η μαγεία της γωνιάς της Δανειστικής Βιβλιοθήκης την μετέτρεψε στο αγαπημένο μας στέκι. Δώσαμε έμφαση στην εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας με την συστηματική χρήση του ψαλιδιού. Προχωρήσαμε σε πειραματισμούς με διάφορες καλλιτεχνικές τεχνικές, όπως ζωγραφική με πιρούνι (το δέντρο του φθινοπώρου) και σφουγγάρι (σκίουρος). Εξασκηθήκαμε διαθεματικά στα σχήματα μέσα από την δημιουργική απεικόνιση πινάκων ζωγραφικής που εντάσσονται στην παγκόσμια κληρονομιά της Τέχνης (Έναστρη Νύχτα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ) και δραματοποιήσαμε την ιστορία που εμπνευστήκαμε από τον πίνακα. Εργαστήκαμε επάνω στον κύκλο και το τρίγωνο με την βοήθεια των πρωταγωνιστών των παραμυθιών (μυρμήγκι, σκαντζόχοιρος) που αναλύσαμε.

Μέσα από εκπαιδευτικά βίντεο, παραμύθια, τραγούδια, μοιρολόγια μάθαμε για την Εθνική μας Επέτειο του «ΟΧΙ», τα γεγονότα του πολέμου, τα μαύρα χρόνια της Κατοχής, την φρικαλεότητα του πολέμου και το αγαθό της Ειρήνης που σήμερα απολαμβάνουμε χάρη στις θυσίες των ηρώων μας. Προσπαθήσαμε να μπούμε στις σκέψεις και στα όνειρα των στρατιωτών του πολέμου, να απεικονίσουμε τον Πόλεμο και την Ειρήνη με την βοήθεια της «Γκουέρνικας», «Του Παιδιού με το Περιστέρι», «Του Περιστεριού της Ειρήνης», αξιόλογα έργα του Πάμπλο Πικάσσο. Μάθαμε για τις σημαίες των κρατών και επιχειρήσαμε με κιμωλία να αποδώσουμε ζωγραφικά την ελληνική μας σημαία, ακολουθώντας το πρότυπο της προσωπικής σημαιούλας μας. Σήμερα στην γιορτή μας τιμήσαμε τους ήρωες μας με ποιήματα, τραγούδια και μια κατασκευή εις μνήμην τους. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας! Αύριο θα γιορτάσουμε την Εθνική μας Επέτειο με την δική μας συμμετοχή στην παρέλαση του Σοφικού. Χρόνια πολλά στην όμορφη Ελλάδα μας!

1 2 1 3 4 1 5 1 6 1 7 1 8 1 9 1 10 1 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 21.α 21.β 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *