6 Μαρτίου: Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο

Μαρ 202211

Η 6η Μάρτιου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

 Έτσι λοιπόν και φέτος στο Νηπιαγωγείο μας, με ανάλογες δράσεις μιλήσαμε για τον πόνο που προκαλεί κάθε είδους εκφοβισμός και απομόνωση από την ομάδα. Διαβάσαμε βιβλία σχετικά με το φαινόμενο,.

παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=sAAUCGUEVN4&ab_channel=GeorgiaKokkinaki

https://www.youtube.com/watch?v=YyDJafzuUK4&ab_channel=MissionCISD

και για το διαδικτυακό εκφοβισμό

https://www.youtube.com/watch?v=J2Z2TAnql9E&ab_channel=bikukaragianni

Συζητήσαμε και εκτιμήσαμε  την ομαδικότητα και το όμορφο κλίμα που επικρατεί στο δικό μας Σχολικό Συγκρότημα, διεκδικήσαμε το τι θέλουμε να έχει ένα σχολείο για να νιώθουμε ασφαλείς και μέσα από τα συμπεράσματά μας  δημιουργήσαμε εργασίες και αφίσα!

BULLING NHP 1

BULLING NHP 3

BULLING NHP 4

BULLING NHP 5

BULLING NHP 2

από κάτω από: Γενικά| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 6 Μαρτίου: Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Λίγα λόγια για το σχολείο μας!

Το Νηπιαγωγείο Σκουτεράς βρίσκεται στο Νότιο άκρο του οικισμού Σκουτεράς της ομώνυμης Τοπικής Κοινότητας Δημοτικού Διαμερίσματος Παναιτωλικού Δήμου Αγρινίου, μέσα σε ένα καταπράσινο ειδυλλιακό τοπίο. Απέχει 13 χλμ από το Αγρίνιο. Αποτελείται από ένα κτίριο, κατασκευής  δεκαετίας του 1970 χτισμένο σε οικόπεδο τριών περίπου στρεμμάτων. Η τοιχοποιία του  είναι από πέτρα και η σκεπή του από κεραμίδια. Το κτήριο χρησιμοποιείται από το  Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Σκουτεράς. Συνολικά διαθέτει δύο αίθουσες διδασκαλίας για το Δημοτικό Σχολείο, μια αίθουσα για το Νηπιαγωγείο, μια αίθουσα μικρότερη πολλαπλών χρήσεων (ευελπιστούμε ότι με το πέρας της πανδημίας θα τη μετατρέψουμε σε αίθουσα Υπολογιστών) και ένα γραφείο  για τη διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Οι αίθουσες διδασκαλίας έχουν επένδυση από ξύλο σε ύψος περίπου 1,5 μέτρων. Από βοηθητικούς χώρους έχει μια αποθήκη και ένα υπόστεγο. Διαθέτει δανειστική βιβλιοθήκη η οποία στεγάζεται σε μια από τις αίθουσες διδασκαλίας.

Το Σχολείο μας (πατήστε εδώ)

Μάρτιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων